Уручени уговори за економско оснаживање жена у Зрењанину - економско оснаживање жена са собом носи и развој нашег града

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је новембра ове године јавни позив за економско оснаживање жена и упутио позив свим заинтересованим женама да учествују на том конкурсу, а данас су у Мултимедијалној сали Градске куће потписани уговори са дванаест корисница које су испуниле услове за доделу бесповратних средстава. 

 

 

Из градског буџета за ту намену из издвојено је два милиона динара, а градоначелник Салапура је указао да је Град Зрењанин препознао важност економског оснаживања жена које са собом носи и развој нашег града и истакао да је реч о првом јавном позиву таквог типа на територији града Зрењанина, као и да су очекивања да ће и у наредном периоду бити сличних активности које ће помоћи женама у том граду и допринети развоју женског предузетништва.

 


- Захвалио бих се и конкурсној комисији и свима вама честитам и позивам вас да у заједничком разговору, у размени информација и евалуацији ваих пројеката видимо како и на који начин можемо да дођемо до још бољих услова за следећи позив у следећој години. Верујем да има простора да направимо помаке када су у питању сам позив и елементи позива, а Град Зрењанин и ја као градоначелник са својим сарадницима смо вам на располагању за ваше предлоге и сугестије. Желим вам добро здравље, да се вратимо периоду пре короне што пре и да нормално функционишемо, вама и вашим породицама желим здравље, личну и породичну срећу, а вашим бизнисима да се развијају и да заједно растемо као наш Зрењанин у економском привредном и сваком другом смислу - рекао је градоначелник још једном честитајући им на добијеним средствима. 

 

 

Председница конкурсне комисије Јелена Травар Миљевић казала је да је Зрењанин први пут, у овој 2021. години, расписао јавни позив за пружање подршке у економском оснаживању жена, односно у развоју женског предузетништва.
- Са великим задовољством могу да истакнем да је било много пријава и да су делатности којима се наше суграђанке баве изузетно разнолике, од пекарских услуга до услуга које се односе на прављење лампи, шишање кућних љубимаца, тако да то показује да у оквиру женске популације заиста постоји потенцијал за развој женског предузетништва, а све у циљу стварања бољих услова и услова да се оне запосле, самозапосле и развију своје пословање. Град Зрењанин ће пратити реализацију овог пројекта и потрудити се да у наредном периоду обезбеди још бољу подршку за развој женског предузетништва и боље услове како бисмо сви на том путу развоја пронашли своје мести и развијали своје идеје - казала је Јелена Травар Миљевић.

 

 

Снежана Бубњевић, једна од предузетница којој су додељена средства казала је да до сада није користила ни један вид помоћи.
- Пријавила сам се на конкурс и успела да добијем средства. Отворила сам тепих сервис и та средства ми многи значе јер ће ми помоћи у куповини машине која ми је изузетно потребна за рад - казала је она. 

 


  
Право за подношење пријава на основу Програма на Јавни позив имали су мали и микро привредни субјекти и предузетнице, као и незапослене жене евидентиране у Националној служби за запошљавање - филијала Зрењанин са пребивалиштем на територији града Зрењанина.

 


 Финансијска помоћ се додељује корисницама једнократно и неповратно, у највишем износу до 200.000 динара за привредне субјекте који ће бити основани након доношења решења, односно 100.000 динара за привредне субјекте који су основани не раније од 1. Новембра 2019. године.
Средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина/опреме у 2021.години, а рок за подношење пријава износи 15 дана од дана јавног оглашавања на званичном сајту Града Зрењанина.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6356/ugovori_osnazivanje_zena_00.jpg