За повећање безбедности саобраћаја у АП Војводини 38 милиона динара - Зрењанин добио средства за пројекат побољшања безбедности саобраћаја у зони школе у Томићевој улици

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић уручио је данас представницима градова и општина у АП Војводини, међу којима је и Град Зрењанин, уговоре у вредности од 38 милиона динара за суфинансирање пројеката развоја саобраћаја и путне инфраструктуре у 2021. години.
 

У име Града Зрењанина уговор је потписао заменик градоначелника Саша Сантовац.
 
На конкурсу ресорног секретаријата подржано је 27 пројеката, који ће бити реализовани у 18 јединица локалне самоуправе. Бесповратна средства обезбеђена су за уређење зона школа, семафоризацију раскрсница и пројектовање кружних токова. 
 
 
„Приоритет нам је уређење зона школа и на овом конкурсу подржано је 16 пројеката, укупне вредности 18 милиона динара, којима ће бити уређено 37 тих зона у АП Војводини“, рекао је секретар Бјелић. Он је додао да је план за следећу годину да се обезбеди квалитетна техничка документација за све неуређене или недовољно уређене зоне школа.  
 
Бјелић је нагласио да је буџетом за 2022. годину предвиђено улагање од скоро 54 милиона динара у развој саобраћаја и путне инфраструктуре.
 
 
„Безбедност саобраћаја је свакако значајна тема којом ћемо се бавити и у будућности, а приоритет нам је заштита најмлађих учесника у саобраћају. Надам се да ћемо у наредном периоду учинити све што можемо да наши путеви буду безбеднији за све, а посебно за најмлађе“, казао је ресорни секретар.
 
Бесповратна средства за постављање саобраћајне сигнализације и техничке опреме за успоравање саобраћаја у зонама школа добили су Кањижа, Сремска Митровица, Чока, Панчево, Зрењанин, Ковачица, Вршац, Стара Пазова, Пећинци и Бачки Петровац.
 
Зрењанину су средства додељена за пројекат - Побољшање безбедности саобраћаја у зони школе у Томићевој улици. Укупан износ потребан за реализацију пројекта је 1.804.078,75 динара, а Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај за ту намену определило је 900.000 динара.
  
 

Пројекти постављања брзих дисплеја у зонама школа подржани су у Оџацима, Старој Пазови, Сомбору, Сремској Митровици, Житишту и Чоки. 
 
За семафоризацију раскрсница средства су добили Кањижа, Кикинда, Пећинци и Бечеј.
 
Средства за израду техничке документације за изградњу кружних токова добили су Кикинда, Жабаљ, Сента, Оџаци и Суботица. Подржани су и пројекти израде техничке документације за семафоризацију раскрсница у Панчеву и Суботици.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6353/santovac_ugovori_ns_00.jpg