Пред сутрашњи наступ Стефана Миленковића - између Италије, Кине и Њујорка са Зрењанинском филхармонијом, улазнице распродате за два дана

Сутрашњи наступ виолинисте Стефана Миленковића са Зрењанинском филхармонијом на најлепши начин отвара концертну сезону у Зрењанину, јер то неће бити само новогодишњи концерт, већ први у низу који ће филхармонија и Камерни оркестар извести током године. По први пут, дакле, Зрењанинска филхармонија имаће професионалну концертну сезону. То значи да све љубитеље музике, уметности и културе уопште, у овој години очекује пет или шест концерата зрењанинског Камерног оркестра и два или три концерта Зрењанинске филхармоније.  
 
 
Ретки су градови у нашој земљи, али и у окружењу, који се могу похвалити тако садржајном музичком сценом и чињеницом да у њима постоји филхармонија, чији почеци рада датирају још из 1890. године. Захваљујући разумевању претходног и садашњег градоначелника, Чедомира Јањића и Сима Салапуре, и њиховој, заиста одличној сарадњи са Зрењанинском филхармонијом и директором Романом Бугаром, Град Зрењанин поносно стаје иза својих уметника и препознаје њихов рад и висок уметнички квалитет. 
 
 
 
Улазнице за сутрашњи концерт у Културном центру Зрењанина распродате су у року од два дана, а Стефан Миленковић у наш град стиже након два концерта у Италији на почетку ове године - у Трапанију и Месини на Сицилији, а након наступа са Зрењанинском филхармонијом, 16. јануара очекује га наступ у Кини и потом америчка турнеја, током које ће свирати у неколико градова, укључујући и два концерта у Њујорку. Место Зрењанина у оваквом друштву је за сваку похвалу, а све то најављено је на официјелном сајту Стефана Миленковића.
 
 
Подсећамо, рад Зрењанинске филхармоније обновљен је 2014. године, након шест деценија. Онда је, уочи Новогодишњег концерта 2015. године, почела једна нова прича, настављена је веома запаженим и посећеним концертима на отвореној сцени Трга слободе, а ангажовањем директора Романа Бугара, зрењанинских музичара и њихових еминентних гостију, Зрењанинска филхармонија наставља лепу традицију и у 2022. години, и за сутра увече најављује врхунски културни догађај у нашем граду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6371/Milenkovic_najava_0.jpg