Свих 4,7 милиона динара исплаћенo корисницима за економско оснаживање жена у предузетништву и подстицаја у пољопривреди

Целокупан износ од 4,7 милиона динара за економско оснаживање жена у предузетништву и за унапређење органске производње у пољопривреди и унапређење пчеларства исплаћен је корисницима, чиме локална самоуправа на најбољи начин улази у Нову 2022. годину и испуњава уговорне обавезе према добитницима средстава на основу јавних конкурса Града Зрењанина.

Из градског буџета за унапређење органске производње - за набавку садног и семенског материјала дозвољеног за употребу у органској производњи, контролу земљишта и плодова, сертификацију органске производње, као и друге инвестиције које се односе на органску производњу, издвојено је 1,1 милиона динара и ово је први пут да Град Зрењанин издваја средства за ту намену.
 
 

По пети пут средства су издвојена и за унапређење пчеларства - за набавку пчелињих друштава, опреме за пчеларство или возила и приколица за транспорт пчелињих друштава - у износу од 1,6 милиона динара. 

Пре неколико дана градоначелник Симо Салапура уручио је уговоре о додели финансијских средстава корисницима који су испунили услове на конкурсима, и то 9 уговора за унапређење органске производње и 18 уговора за унапређење пчеларства. По оба основа, додељени су уговори у укупном износу од 2,7 милиона динара. Појединачни износи су до 150.000 динара, за органску производњу и до 100.000 динара, за пчеларство.  
 
За економско оснаживање жена издвојено је 2 милиона динара, а средства је добило 12 корисница које су испуниле услове конкурса.
 
 
 
Приликом уручења уговора корисницама, градоначелник Салапура је указао да је Град Зрењанин препознао важност економског оснаживања жена које са собом носи и развој нашег града и истакао да је реч о првом јавном позиву таквог типа на територији града Зрењанина, као и да су очекивања да ће и у наредном периоду бити сличних активности које ће помоћи женама у том граду и допринети развоју женског предузетништва.
 
Иначе, финансијска помоћ додељена је корисницама једнократно и неповратно, у највишем износу до 200.000 динара за привредне субјекте који су основани након доношења решења, односно 100.000 динара за привредне субјекте који су основани не раније од 1. новембра 2019. године. Средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина/опреме у 2021. години.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6363/ugovori_osnazivanje_zena_00.jpg