Зимски турнир у малом фудбалу улази у завршну фазу - финални дан у суботу, 15. јануара, уз ревијални хуманитарни меч

Зимски турнир у малом фудбалу се после једне године паузе вратио у “Кристалну дворану” и ове године окупио је велики број екипа у различитим категоријама - 56 екипа укупно, од тога 32 екипе у сениорској конкуренцији, 16 у јуниорској и 8 код пионира, заинтересовало је љубитеље малог фудбала у Зрењанину, па је публике у “Кристалној дворани” сваким даном све више.
 
После десет дана турнира и новогодишњих и божићних празника, турнир је стигао до пред сам крај. Завршно коло је одиграно у већини група, па сад следе елиминације, четвртфиналне и полуфиналне борбе, а финални дан је на програму у суботу, 15. јануара. 
 
 
 
Тим поводом, данас су се јавности обратили потпредседници Фудбалског савеза града Зрењанина и организатори турнира Дарко Тошић и Бранислав Пандуров, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, овога пута у улози селекторке екипе “Зрењанин град спорта”, која ће наступити у ревијалној утакмици хуманитарног карактера.
 
Дарко Тошић рекао је да турнир до сада протиче у најбољем реду, да је интересовање значајно, посећеност добра, те да је одлучено да се финални дан одржи у суботу, уместо у недељу како је првобитно планирано, да се ни на који начин не би реметило одржавање референдума, догађаја од значаја на нивоу целе земље, који би можда условио изостанак једног дела публике. Најавио је и програм финалног дана турнира.
- Од 15 часова почињу утакмице за треће место у млађим категоријама, од 17 часова су финалне утакмице у млађим категоријама и од 19 часова креће програм сениора. Између утакмице за треће место и финала биће одиграна ревијална утакмица и ја позивам суграђане да присуствују финалном дану турнира и тако допринесу и том хуманитарном мечу. На неколико пунктова биће постављене кутије за остављање тзв. “слаткиша” и “сланиша”, колико ко може и жели да донесе, што ће потом бити прослеђено Црвеном крсту, за даљу доделу онима којима ће та донација значити. Ревијална утакмица ће се одиграти између екипе “Зрењанин град спорта” и екипе Жандармерије, након чега следи финална утакмица сениора и тиме завршавамо турнир за ову годину - истакао је Тошић.  
 
 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић најавила је учешће појединих познатих зрењанинских спортиста у селекцији “Зрењанин град спорта”, али и других личности. 
- У екипи неће бити само имена из света фудбала, већ и други спортисти који су допринели нашем граду, а наступиће, између осталих, Момир Рнић, Амир Тељиговић, Бранко Савић, Илија Мајсторовић, а на списку су и градоначелник Симо Салапура, његов заменик Саша Сантовац, очекујемо још неке потврде наступа и ја бих позвала наше суграђане да дођу, погледају турнир и допринесу његовом хуманитарном карактеру - истакла је Ђапић Атанацковић.   
 
 
Потпредседник ФС града Зрењанина Бранислав Пандуров изразио је задовољство што се турнир по први пут организује под окриљем фудбалске организације града и истакао да се и “судијски део” турнира до сада одвијао без проблема, а најавио је и присуство судија са знаком ФИФА на завршним утакмицама и ревијалном мечу.  
 
 
 
Као неке од занимљивости са турнира, наводимо да су на њему, поред нашег Клуба малог фудбала “САС”, члана Друге футсал лиге Србије, учешће узеле и екипе из окружења - из Жабља, Титела, Качарева и Панчева. Ексклузива турнира је и наступ нашег репрезентативца у футсалу, Слободана Рајчевића, који је наступио за екипу “Екометал Комерц”. 

РАСПОРЕД ФИНАЛНОГ ДАНА ЗИМСКОГ ТУРНИРА У МАЛОМ ФУДБАЛУ
Субота, 15. јануар 2022. године
 
15.00  Утакмица за 3. место - пионири
15.40  Утакмица за 3. место - јуниори (2006-2007. годиште)
16.20  Утакмица за 3. место - јуниори (2004-2005. годиште)
17.00  Финална утакмица - пионири
17.40  Финална утакмица - јуниори (2006-2007. годиште)
18.20  Финална утакмица - јуниори (2004-2005. годиште)
19.00  Утакмица за 3. место - сениори
19.50  Ревијална утакмица “За осмех више”: “Зрењанин град спорта” - Жандармерија 
20.30  Финална утакмица - сениори
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6376/zimski_turnir_0.jpg