Зрењанинска филхармонија и Стефан Миленковић приредили публици у нашем граду изузетан музички догађај

Дуго најављиван као истински културни спектакл, синоћни концерт Зрењанинске филхармоније и солисте на виолини, чувеног Стефана Миленковића, у потпуности је оправдао очекивања овдашње публике и на најбољи начин отворио професионалну музичку сезону у нашем граду. Под диригентском палицом Микице Јевтића, Зрењанинска филхармонија извела је одабран новогодишњи програм, а на репертоару су се нашле композиције Чајковског, Штрауса, Сарасатеа, Андерсона, Сен Санса, Маснеа, Офенбаха, Лимбија, Офенбаха, док је на бис изведен “Марш на Дрину” Станислава Биничког. Задовољна публика наградила је извођаче дугим аплаузом. 
 
 
 
 
Узбуђен пред поновни наступ у Зрењанину након 20 година, Стефан Миленковић рекао је да му је драго што ће свирати са зрењанинским симфонијским оркестром. 
- Лично познајем неке од тих музичара и њихов квалитет, а публика у Зрењанину увек је срдачна. Ја на сваком наступу дајем сто одсто од себе, очекујем пуно енергије, ентузијазам и оркестра, срдачну публику, топлу атмосферу и све у свему, један забаван концерт, јер такав је и програм, балансиран да буде атрактиван, али и тежак и захтеван за нас и мислим да је вечерашњи наступ прави новогодишњи догађај - изнео је своје импресије Миленковић. 
 
 
 
 
Велико интересовање зрењанинске публике владало је пред овај наступ, а Роман Бугар, директор Зрењанинске филхармоније, рекао је да су се потрудили да публици заиста и приреде спектакл.
- Зрењанинска публика је захтевна и одговорност је јако велика. Имам трему, јер ми је јако стало, не само мени, већ и екипи Зрењанинске филхармоније и организаторима, Културном центру Зрењанина, као и локалној самоуправи, да овај новогодишњи концерт, који је постао традиционалан, из године у годину буде све боље организован. С обзиром на интересовање јавности, размишљамо и да поновимо концерт, а Стефан Миленковић ће сигурно у блиској будућности још једном наступити с филхармонијом - рекао је Бугар и додао да су постојале идеје и да концерт буде одржан у “Кристалној дворани”.
 
- Желимо да се новогодишњи концерт увек тражи карта више, да се он с нестрпљењем очекује и да та публика која буде долазила да слуша Зрењанинску филхармонију спада међу “сладокусце”, када су у питању љубитељи класичне музике. Наравно, радили смо и радићемо концерте за најширу публику, који се неће нааплаћивати. Зрењанин може и уме да организује, и има публику за један озбиљан новогодишњи концерт, као што је вечерашњи, са Стефаном Миленковићем и маестром Микицом Јевтићем - поручио је директор Зрењанинске филхармоније.
 
 
 
 
Као и у многим ранијим приликама, и синоћ је Зрењанинска филхармонија била под сигурним вођством Микице Јевтића, који је рекао да је репертоар концерта прилагођен новогодишњем програму. 
- Сарадњу са сјајним Стефаном Миленковићем реализујемо на обострано задовољство и на задовољство публике, и мислим да ћемо сви вечерас уживати. Увек радо долазим у Зрењанин, то је сада већ дугогодишња сарадња, радо сам овде примљен и уживам да радим са овим оркестром - истакао је Јевтић. 
 
 
 
 
Међу бројном публиком, синоћњем концерту присуствовали су и челници Града Зрењанина, који је свесрдно подржао организацију концерта - градоначелник Симо Салапура, заменик Саша Сантовац, председник Скупштине града Чедомир Јањић и секретарка Скупштине града Светлана Грујић, као и поједини чланови Градског већа града Зрењанина. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6373/koncert_stefana_milenkovica_0.jpg