Градоначелник Симо Салапура и Марика Гарози, власница италијанске “Помпее”, свечано отворили малопродајни објекат те компаније

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и Марика Гарози, власница италијанске компаније “Помпеа”, свечано су данас отворили малопродајни објекат „Pompea Factory store“ која се налази у склопу фабрике „Fulgar east“, у индустријској зони "Северозапад - Елемир" у Зрењанину. 
 
Отварању, на ком су уједно предочени пословни подухвати и планови, поред других званица присуствовали су и заменик градоначелника Саша Сантовац и директор “Фулгара” Адолфо Пероси.
 
 
 
Марика Гарози казала је да су много тога урадили у последње две године. У том периоду кренули су са “револуцијом” унутар компаније, почевши од самог производа, до бренда и слике фирме.
 
Поред тога што су модификовали лого, навела је и да су променили основни материјал за израду чарапа и поверење дали “Фулгару” чији најлон користе у производњи, увели линију “еко-френдли”, а наставили су у смеру одрживе производње, избацивши све материјале од пластике и сада за паковање чарапа користе фолију од рециклираних материјала. 
- Тренутно у Италији имамо двадесет две продавнице и две у Србији - рекла је Гарози.
 
 

Иван Стојановић, директор “Модитала доо” казао је да у Зрењанину и Брусу запослено око 650 радника, од чега је у нашем граду 270.
- Пре него што је почела пандемија коронавирусом имали смо 824 радника у Србији, од тога половина у Зрењанину, нажалост са ковидом и смањеним обимом посла те бројке су се смањивале и надамо се да ће се ситуација одвијати на боље, будући да смо овде прошле године покренули део са шивењем доњег веша, који раније није постојао, јер смо за тим повећањем имали потребе, а очекивања су да ћемо се вратити нашој стандардној цифри од 350 до 400 радника у Зрењанину - рекао је Стојановић.
 
Указао је и да је тренутна ситуација тешка за све, па и за њих, али да иду у добром смеру.
- Надамо се да неће бити смањења обима посла, али то ипак зависи од тржишта и геополитичке ситуације - рекао је он.  
 
 
 
"Помпеа Група" своје пословање на територији Републике Србије започиње 2002. године. Након три године пословања у Србији, одлучује се за изградњу потпуно новог производног погона у Зрењанину. Инвестиција укупне вредности од преко 10.000.000 евра, уз подршку Града Зрењанина, завршена је у року од годину дана, након чега започиње и производња. 
 
Када је 2006. године отворила градилиште, била је то највећа инвестиција у Војводини и прва у индустријској зони "Багљаш".
 
 

Године 2008. новоизграђена фабрика постаје и седиште компаније. "Помпеа" и након тога наставља са инвестирањем, и гради нови погон за бојење текстила, који почиње са радом 2010. Изградњом новог погона, заокружен је целокупни производни процес од кројења, преко шивења, бојења, до паковања готових производа. Три године касније, у оквиру производне јединице у Зрењанину, покренут је још један производни погон за аутоматско шивење чарапа. Од тада, "Модитал", месечно произведе преко 6.000.000 комада готових прозвода, препознатљивог италијанског дизајна и врхунског квалитета. Даљи развој пословања је био усмерен на осавремењавање машина и опреме, повећање ефикасности постојећих производних капацитета, повећање квалитета услуга и производа и увођење нових стандарда. У жељи за сталним напредовањем, и уз потребу за остваривањем ефикасног фексибилног пословања, непрекидно наставља са планирањем дајег развоја.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6488/pompea_prodavnica_00.jpg