Градоначелник у посети Меленцима - радови на реконструкцији коловоза у два насељена места и у две градске улице

Чапајева улица у Меленцима добила је нову асфалтну подлогу у дужини од 580 метара и ширини коловоза од три метра, а вредност те инвестиције је 7,5 милиона динара. Истовремено, извршени су и инфраструктурни радови у Перлезу, где је асфалтирана Улица Ђуре Јакшића, у комплетној дужини од преко 1000 метара. 
 
 
 
Потпуна реконструкција коловоза обавља се и у две прометне градске улице - Николе Пашића и Стевице Јовановића. У првој улици то је део рехабилитације државног пута кроз град, у укупној дужини од 8,7 километара, док је Улица Стевице Јовановића централна саобраћајница кроз насеље “Мала Америка” и добиће нову асфалтну подлогу у дужини од око 550 метара, на захтев грађана тог дела града и на иницијативу Гарнизона Војске Србије, смештеног управо у тој улици. 
 
 
Радови у Улици Стевице Јовановића, МЗ "Мала Америка"
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, обишао је данас насељено место Меленци и Чапајеву улицу, где су га дочекали представници Савета МЗ “Меленци”, али и грађани те улице који су изразили задовољство због обављених радова. 
 
Градоначелник је нагласио да су интензивирани радови на комуналној инфраструктури и у граду и у насељеним местима.
- У насељеним местима Чента, Перлез, сада у Меленцима, радови се одвијају у улицама које до сада нису имале асфалт, док се у граду врши комплетна обнова коловоза на фреквентним саобраћајницама, чиме доприносимо и побољшању комуникације, безбедности учесника у саобраћају, али и квалитету живота суграђана који живе у свим тим улицама. У току су и радови на изградњи тротоара на Булевару Вељка Влаховића, а ускоро крећу радови у месној заједници “Доситеј Обрадовић”, код зграде “Леснина” - прокоментарисао је градоначелник актуелне радове на путној инфраструктури и додао да, што се тиче Меленаца, то није крај инвестицијама. 
 
 
 
- Разматрамо овде и могућност да у току године из Чапајеве улице асфалтирамо и крак према пружном прелазу, односно путу за Нови Бечеј, у дужини од око 350 метара. То ће још боље повезати овај део Меленаца и обезбедити боље функционисање саобраћаја. Приведен је намени и стадион у Бањи Русанди, завршена је ограда, довршавамо још неке детаље у складу са стандардима фудбалског такмичења, што ће брзо бити завршено и стадион сада има потпуну функционалност да деца и млади, којих је много у селу, могу да се баве фудбалом - рекао је градоначелник. 
 
Једна од већих инвестиција, по његовим речима, уследиће и у згради Основне школе “Др Бошко Вребалов”, и то у области енергетске ефикасности.  
- Радимо на пројекту енергетске санације, да путем средстава из екстерних извора финансирања, на конкурсима, добијемо средства за замену котла за централно грејање у вредности инвестиције од 12 милиона динара. Верујем да ћемо то реализовати у наредном периоду, тачније до почетка наредне школске године - истакао је Симо Салапура
 
 
Радови у Улици Ђуре Јакшића у Перлезу
 
Председница Савета МЗ “Меленци” Ивана Стојков истакла је значај асфалтирања Чапајеве улице, као пројекат на чију се реализацију дуго чекало. 
- Успели смо да га приведемо крају, мештани су задовољни, посебно због чињенице да у самој улици и окружењу има више од 70 деце, предшколског и школског узраста, у једном делу је и ромско насеље, из ког деца редовно похађају и завршавају школу. У селу има још неасфалтираних улица, које ће у догледном периоду такође добити нову подлогу и у том смислу, као и у реализацији других пројеката, морам да истакнем добру сарадњу месне заједнице с локалном самоуправом у Зрењанину. Добро се показала и недавна акција изношења кабастог смећа, реализована у сарадњи са ЈКП “Чистоћа и зеленило”. Има, наравно и наслеђених проблема, из периода када се село није најбоље водило, радимо на њиховом решавању и на све наше захтеве Градска управа брзо реагује и налазимо неки заједнички договор - наводи председница Савета МЗ “Меленци”.  
 
 
   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6457/asfaltiranje_melenci_0.jpg