IN MEMORIAM: Верица Милорадовић, рођ. Амбрози, бивша државна рекордерка у атлетици, саучешће градоначелника

У Зрењанину је, у 71. години, преминула Верица Милорадовић, рођена Амбрози, некадашња државна рекордерка у атлетици, носилац звања врхунског спортисте Југославије и заслужног спортисте Србије у атлетици. 
 
Рођена је 14. јула 1951. године у Зрењанину и као пионирка почела да се бави атлетиком у АК “Пролетер”, код тренера Мирка Зељковића. Десет година наступала је у дресу “Пролетера”, а потом и београдске “Црвене Звезде”, где се доказала као спринтерка и скакачица удаљ. 
 
 
Освајала је медаље на Балканијадама и првенствима Европе у штафетама, а пуне три деценије била је државна рекордерка на 100 метара, репрезентативка Југославије у јуниорској и сениорској конкуренцији. Године 1967. проглашена је за спортисткињу Војводине проглашена је 1967. године. Била је кандидаткиња за учешће на Олимпијским играма 1972. године, али је због повреде морала да одустане од атлетике.
 
Све медаље, пехаре и дипломе Верица Милорадовић завештала је спортском одељењу Народног музеја у Зрењанину. 
 
Градоначелник Симо Салапура упутио је изразе саучешћа породици Верице Милорадовић, истакавши да је она, својим спортским дометима, допринела утемељењу онога што данас називамо “Град спортова”. 
- Атлетика је увек била популарна у граду на Бегеју и изнедрила је бројне таленте, државне репрезентативце и рекордере, међу којима управо Верица Милорадовић заузима једно од истакнутих места. У данима када наш Градски стадион постаје најсавременије атлетско борилиште, морамо се с пијететом сећати свих оних који су уткали свој таленат, рад и резултате у спортску историју Зрењанина. Верица је била узор многим атлетичаркама и остала кроз цео живот везана за свој родни град. Нека јој је вечна слава и хвала - навео је градоначелник Зрењанина. 
 
Верица Милорадовић сахрањена je данас на Римокатоличком гробљу у Зрењанину.  
 
Фото: Атлетски савез Србије, лична архива

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6487/verica-ambrozi-miloradovic-980x556-0.jpg