Ивана Вулета (Шпановић) светска шампионка, честитка градоначелника и посета њеном првом тренеру

Српска атлетичарка, Зрењанинка Ивана Вулета (Шпановић) освојила је златну медаљу на Светском дворанском првенству у Београду и пред домаћом публиком одбранила титулу из енглеског Бирмингема, 2019. године. Ивана је злато у скоку удаљ освојила најбољим скоком у последњих пет година - 7,06 метара, што је било довољно за још једну светску титулу наше најбоље атлетичарке. 
 
Понос српске атлетике и спорта, Ивана Вулета рођена је 10. маја 1990. године у Зрењанину, где је начинила прве атлетске кораке и винула се међу најуспешније јуниорке света, уз првог тренера Јанија Хајдуа. Освојила је више од 20 медаља на великим европским и светским такмичењима, укључујући и бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, 2016. године. 
 
Фото: Српски атлетски савез
 
Поводом освајања друге титуле светске шампионке, честитку је Ивани упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је данас и посетио њеног првог тренера Јанија Хајдуа. Градоначелник је истакао да је још једна титула Иване Вулете наставак сјајног низа њених успеха и нови допринос популаризацији атлетике и спорта уошште, као и афирмацији наше земље и њеног родног града.
- Зрењанинци се поносе сваким твојим успехом и освојеном медаљом, тај осећај присутан  и сада је присутан, након блиставо освојеног злата у Београду. “Европски град спорта” увек ће бити уз тебе, и твоје резултате истицати као пример атлетичарима и спортистима који тек ступају на борилишта. У име Града Зрењанина и у своје лично име желим ти још пуно спортских и животних успеха - поручио је светској шампионки Симо Салапура
 
 
 
Током посете Јанију Хајдуу, градоначелник му је пожелео добро здравље и дуг живот. Атлетски стручњак, који је посебну пажњу у тренерској каријери посветио управо Ивани Вулети, није крио задовољство због њене најсјајније светске медаље, коју су синоћ заједно прославили у Београду. У посети је била и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, некадашња државна репрезентативка и рекордерка у тркачким дисциплинама, такође једна од истакнутих атлетских ученица тренера Хајдуа. 
 
 
Градоначелник је овом приликом Јанију Хајдуу уручио примерак монографије “Зрењанинска олимпијска огрлица”, коју су заједно разгледали и подсетили се још једном зрењанинских спортских легенди, које су са Олимпијских игара у наш град донеле 24 медаље. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6466/Spanovic_Beograd_2022_0.jpg