Додељено још педесет ауто-седишта за бебе рођене на почетку ове године у Зрењанину

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац уручио је данас, заједно са начелницом Одељења за друштвене делатности Градске управе Јеленом Драгић и чланом Градског већа Дејаном Дамјановићем, још 50 ауто-седишта за бебе рођене на почетку ове године у зрењанинском породилишту, а с пребивалиштем на територији Града Зрењанина.
 
Седишта за првих педесет беба уручена су средином марта ове године и за разлику од претходних, Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града ове године обезбедили су укупно 160 ауто-седишта која ће бити додељена у неколико наврата, а то је готово за 100 седишта више у односу на прошлу годину када је подељено укупно 65 седишта.
 
 
 
 
Заменик Сантовац је, у обраћању мамама и татама беба, рекао да су остварили оно што је најлепше у животу - постали су родитељи и честитао им на томе. 
- Честитам и бакама и декама и желим вам све најбоље у животу. Сигурно да је за вас ово веома значајно, али то је само једна од мера коју Град спроводи - казао је Сантовац.
 
Он је подсетио да се у склопу мера пронаталитетне политике које Град спроводи за свако прворођено дете додељује по 50.000 динара, за друго, треће и четврто по 35.000 динара, а да се поред тога за сваку бебу издваја по 6.000 динара за куповину козметике и опреме у апотеци.
- Значајно је и што мере популационе политике усмеравамо и у томе да касније стипендирамо ученике, средњошколце и студенте, све до доктората, а све у циљу да се у што већем броју врате у наш град, јер, они су нам потребни да бисмо развијали наш Зрењанин. У наредном периоду наставићемо да помажемо колико је то Град у могућности, од ове године по први пут обезбедићемо бесплатне уџбенике за све ученике са територије града који полазе у први разред основне школе, наравно, уз бесплатне торбе и школски прибор као што смо то чинили и ранијих година - рекао је Сантовац.
 
 
 
 
Додела ауто-седишта је традиционална акција која је први пут реализована 2014. године и представља једну у низу активности усмерених ка побољшању безбедности свих учесника у саобраћају и смањењу саобраћајних незгода на путевима на територији Града Зрењанина.
 
Додела ауто-седишта за бебе, осим с аспекта сигурности и повећања безбедности учесника у саобраћају, представља и помоћ Града Зрењанина у остваривању родитељства, те се сврстава и у мере пронаталитетне политике. Слично као друге врсте помоћи, ауто-седиште за децу, коју у огромном проценту родитељи превозе аутомобилом, такође значи мањи издатак и уштеду у породичном буџету. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6500/dodela_auto_sedista_april_2022_0.jpg