Настављени радови на обилазници - гради се кружна раскрсница у Првомајској улици и спајају довршене деонице

Настављени су дугоочекивани радови на обилазници око Зрењанина - делу кроз граднулички атар - где је до коначног завршетка преостало да се изгради кружна раскрсница на укрштању трасе обилазнице са Првомајском улицом и споје две до сада завршене деонице, на међусобном растојању од 480 метара. 
 
Након што је решен технички проблем који је успорио радове - адаптација високонапонског далековода изнад трасе - путари су наставили свој део посла, како би привели намени деоницу обилазнице чијим ће завршетком већи део транзитног саобраћаја моћи да се измести са градских улица. На терену су радници и механизација предузећа “Војводинапут - Бачкапут” из Новог Сада, ангажовани од стране инвеститора, ЈП “Путеви Србије”, који су јуче и данас обележавали позицију будуће кружне раскрснице и обављали земљане радове у том делу. 
 
 
 
 
Пуштањем у саобраћај деонице дуге 3,7 километара возила у транзиту више неће саобраћати кроз улице у месним заједницама “Граднулица” и “Шумица”, као ни преко моста у Принциповој. Значај дела обилазнице кроз Граднулицу огледа се и у отварању потпуно новог улаза/излаза у град и из њега - са кружне раскрснице на завршетку Првомајске улице - где ће бити могуће и формирање нове пословне зоне. Неколико пословних објеката на том потезу већ је подигнуто или је у фази градње. 
 
 
 
 
На овом делу обилазнице подигнут је и најскупљи објекат на целокупној траси - мост преко Бегеја - и то је први нови мост саграђен у Зрењанину након три деценије. 
 
Упоредо са завршетком трасе између Михајловачког и Темишварског друма, у припреми је и документација за радове на последњој деоници, дужине 3,6 километара, до индустријске зоне “Југоисток”. На тој деоници предвиђена је изградња кружне раскрснице на путу за Лазарево/Сечањ/Вршац, као и изградња надвожњака преко железничке пруге и препуста преко Александровачког канала. Завршен је поступак експропријације и Град Зрењанин чини напоре да, у сарадњи с Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и ЈП “Путеви Србије”, обезбеди средства, комплетира обилазницу у пуној дужини од 14,5 километара и реши све присутнији проблем транзитног саобраћаја кроз град.     
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6524/obilaznica_nastavak_radova_0.jpg