У студентском дому “Михалјо Предић - др Миша” у Зрењанину обележен Дан студената

Дан студената Београдског универзитета, 4. април, обележавају сви студенти у Србији, а традиционално га прослављају и студенти у Зрењанину. Тај датум установљен је у знак сећања на студентске протесте 1936. године када је у сукобу судената и припадника профашистичке “Организације националних студената” погинуо Жарко Мариновић, студент Правног факултета у Београду. Почев од 1955. године, тај дан се слави као дан студената Београдског универзитета. 
 
 
 
 
Посебан програм поводом Дана студената већ пуних 20 година припрема се и организује у зрењанинском студентском дому “Михајло Предић - др Миша”, уз модне ревије, спортска такмичења, такмичења у караокама, концерте... Након две године паузе, због епидемије коронавируса, студенти и њихови гости окупили су се данас поново у дворишту студентског дома. У присуству градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, деканке Техничког факултета “Михајло Пупин” и других званица, управница дома Тања Дуловић рекла је да у дому сви заједно чине једну велику породицу и он студентима представља њихову “другу кућу”.
- Најлепше је на улицама града Зрењанина сретати бивше станаре дома, који у великом броју остају овде, проналазе животне сапутнике, остварују каријеру и будућност и то је оно што је најлепше за град Зрењанин. Садашњи станари стичу овде доживотна пријатељства, а запослени у студентском дому, којих нема пуно, увек су станарима на располагању. Надам се да ћемо у наредном периоду имати још боље услове смештаја у дому - истакла је управница Студентског дома “Михајло Предић - др Миша”.
 
Дуловићева је подсетила да је манифестација поводом Дана студената први пут организована 2003. године и ове је године припремљена захваљујући упорним студентима, који су је припремили с пуно ентузијазма. 
 
Градоначелнику Салапури је овом приликом уручена и посебна захвалница Студентског дома, а он је управници дома уручио пригодан поклон - лаптоп рачунар.
 
 
 
   
Запажену модну ревију организовале су Валентина Бозоки, студенткиња мастер студија студијског програма за одевно инжењерство ТФ “Михајло Пупин”, Теодора Шешум, такође студенткиња мастер студија и Ивана Круљ, студенткиња основних академских студија. Посебно је запажена била колекција Валентине Бозоки, с одевним предметима креираним од рециклажних материјала. 
 
Студентски дом “Михајло Предић - др Миша”, који је добио име по студенту медицине страдалом у Другом светском рату, припада Студентском центру Нови Сад, друге је категорије и у 67 смештајних јединица има 208 места, за које је редовно влада знатно веће интересовање. Студенти који у њему живе су са територије Војводине и Србије, а похађају наставу на Техничком факултету “Михајло Пупин” и Високој техничкој школи струковних студија. Дом је основан 1963. године, наредне године обележиће 60 година од оснивања, а у потпуности је реновиран 2007. године. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6494/gradonacelnik_studentski_dom_0.jpg