Градоначелник са сарадницима уручио још педесет ауто - седишта за бебе рођене почетком ове године, додељено 100 седишта више у односу на претходну годину

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са помоћницом Снежаном Вучуревић и замеником Сашом Сантовцем, уручио је данас још педесет ауто - седишта за бебе рођене почетком ове године. 

 

 

Позрдављајући родитеље и њихове бебе градоначелник је подсетио да је и ове године настављена традиционална акција коју Град Зрењанин спроводи од 2014. године у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина.

- Ове године поделили смо сто седишта више у односу на прошлу годину и то није само подршка пронаталитетне политике у нашем граду, већ и веома битно са аспекта безбедности у саобраћају - рекао је он.

 

 

Када је у питању подршка пронаталитетној политици и деци у нашем граду, градоначелник је истакао да постоји и читав дијапазон мера који се тиче издвајања из градског буџета за стипендирање наших ђака и студената, као и за разне врсте подршке када је реч о стручним скуповима и конференцијама, такође, за наше најмлађе - ђаке прваке Град обезбеђује бесплатне школске торбе са одговарајућим прибором, а ове године по први пут за прваке и бесплатне уџбенике. 

 

 

Градоначелник Салапура захвалио се свима који се се данас одазвали позиву и пожео им добро здравље и безбедну вожњу у седиштима које је за њих обезбедио Град Зрењанин.  

 

 

Да подсетимо, седишта за првих педесет беба уручена су средином марта ове године, почетком априла других педесет и за разлику од претходних, Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града ове године обезбедили су укупно 160 ауто-седишта која су додељена у неколико наврата, а то је готово за 100 седишта више у односу на прошлу годину када је подељено укупно 65 седишта.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6567/AUTO_SEDISTA_MAJ_2022_00.jpg