Отварање купалишне сезоне на “Пескари” у среду у подне, дешавања ће бити и на излетишту “Тиса”

Поводом отварања купалишне сезоне на градском купалишту “Пескара” и дешавањима на излетишту “Тиса”, код жабаљског моста, данас је у Мултимедијалној сали Градске куће одржана конференција за новинаре на којој су говорили директор Туристичке организације града Зрењанина Зоран Љуботина, Илија Мандић, представник ЈП “Градска стамбена агенција”, Горан Маринковић, директор Културног центра Зрењанина, као и председник Мотонаутичког клуба МОТОЈЕТ Александар Кревешић.
 
Директор Љуботина је најавио да ће сезона на “Пескари” званично бити отворена у среду, 1. јуна у 12 часова.
- Сваке године се на том купалишту окупи неколико хиљада људи током викенда, а ми као организатори дешавања, припремили смо леп програм - рекао је он и навео да ће већ у среду посетиоци моћи да уживају у авиоакробацијама са акробатским наступом, као и у наступу КУД-а “Ђерђеф”.
 
Рекао је и да ће на излетишту “Тиса”, где се окупљају љубитељи реке, 11. и 12. јуна бити организована Школица скутера на води “Аквабајк”.  
 
Казао је да ће током лета у нашем граду бити организован и низ манифестација као што су “Банатска бајка”, са преко седамдесет програма, “Корзо фест”, али и традиционални “Дани пива” од 9. до 14. августа.
 
 
 
 
Говорећи о почетку купалишне сезоне на “Пескари”, Илија Мандић је подсетио да је “Градској стамбеној агенцији” од 2017. године поверено управљање над тим купалиштем и да се у том предузећу труде да сваке године побољшају квалитет и садржај услуга, а све у складу са потребама посетилаца.
- Ништа од тога не бисмо успели без одличне сарадње са Градском управом и другим јавним комуналним предузећима. Конкретно, са ЈКП “Чистоћа и зеленило” уређено је купалиште, кошена је трава, фарбане су терасе и сви објекти спремни су за почетак сезоне. Путем јавног огласа сви објекти су издати и ми очекујемо добру сезону - казао је Мандић.
 
У претходном периоду, рекао је, у сарадњи са Градом Зрењанину, водило се рачуна и о безбедности посетилаца, па су постављени лежећи полицајци на прилазу купалишту и обезбеђен је паркинг на парцели коју је откупио град.
 
О градским манифестацијама планираним за предстојеће лето, говорио је директор Маринковић.
- Када говоримо о манифестацији “Банатска бајка” она ће бити организована по шести пут, а отварање је 11. јуна у 20 часова, у Градској башти, и трајаће до првог септембра, биће доста концерата и програма за све генерације, филмова, мултимедијских програма - рекао је он.
 
Навео је да ће Културни центар током лета организовати и рок сцену на којој ће сваке суботе бити одржавани концерти рок бендова.  
 
 
 
 
Александар Кревешић казао је да се школа мотонаутике враћа у наш град после две године. 
- Традиционално је то било на купалишту “Пескара” али смо дошли на идеју да променимо локацију, а суштина манифестације је да тај спорт приближимо деци која ће бити у прилици да са инструкторима возе скутере и науче основна правила мотонаутике, пре свега, у циљу побољшања безбедности. Манифестација ће трајати од 13 до 17 часова и биће намењена добрим спортистима и ученицима и очекујемо да ће за та два дана кроз школицу проћи око стотинак деце - рекао је Кревешић.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6581/Peskara_dron_062020_0.jpg