На Mеђународни дан младих градоначелник Симо Салапура и помоћник Рајко Капелан уручили кључеве нових просторија сарадницима Канцеларије за младе Зрењанин

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и помоћник градоначелника за ресор младих Рајко Капелан уручили су данас, када се обележава Међународни дан младих кључеве нових просторија у центру града које ће користити млади из Канцеларије за младе Зрењанин.

 

 

Након честитки поводом Дана младих и обиласка адаптираних и опремљених просторија, смештених у Пупиновој улици број 16, разговарало се о досадашњим активностима Канцеларије, плановима који ће бити реализовани у наредном периоду и сарадњи са Градом Зрењанином. 

Обраћајући се новинарима Капелан је изразио задовољство што је заједно са градоначелником и младим волонтерима Дан младих обележан на најлепши начин и што ће млади из Зрењанина моћи да бораве у условима какве и заслужују.
- Част ми је и што смо имали прилику да се упознамо са сарадницима Канцеларије за младе и са волонтерима који су дивни млади људи, пуни ентузијазма и који су спремни да раде на омладинској политици у граду Зрењанину - рекао је Капелан

 

 

Навео је и да се данас разговоарало о томе да ће суштина наредних активности бити израда Стратегије за омладинску политику на локалном нивоу.
- У току су консултације министра за омладину и спорт Вање Удовичића на тему израде Стратегије за младе од 2023. до 2030. године на националном нивоу и када та Стратегија буде завршена ми ћемо израдити Стратегију на локалном нивоу. Овим путем позивам све младе људе који имају квалитетне идеје да нам се придруже и помогну нам својим саветима и предлозима како бисмо направили што бољу стратегију за развој омладинске политике у нашем граду - поручио је Капелан 

 

 

Иначе, Локална канцеларија за младе отворена је у просторијама у холу Културног центра још 2009. године, а сарадник Канцеларије Марко Мишкељин каже да су садашњи услови за рад и боравак младих активиста неупоредиво бољи.

- После трианест година селимо се из Културног центра у Пупинову улицу, а оно што нас очекује јесте првенствено доношење Стратегије за младе. Биће то и прилика да разговарамо са младима, да ревидирамо како се оцењује наш рад у претходне четири године, као и да урадимо ревизију претходног Локалног акционог плана и да уочимо у којим сегментима можемо да побољшамо наш рад - рекао је он.

 

 

Осврнувши се на нови простор, Мишкељин је рекао да им је управо такав простор који нам је недостајао већ дуже време.
- Сада имамо све услове за рад, а млади имају услов и да овде уче и организују активности, да се баве темама које су за њих битне и буду још активнији учесници друштва. Искористио бих прилику да се захвалим комплетној локалној самоуправи, првенствено градоначелнику Сими Салапури и његовом помоћнику Рајку Капелану и свима који су за нас имали разумевања, а ми ћемо на најбољи начин показати захвалност - поручио је Мишкељин. 

Овогодишњи Дан младих обележава се под мотом - Међугенерацијска солидарност: Стварање света за све узрасте“

 

 

    
Иначе, 12. август, је проглашен Међународним даном младих од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1988. године. Од тада се широм света и на свим нивоима - интернационалним, регионалним, националним и локалним - људи широм света прослављају младе и значај њихове улоге у друштву. Уједињене нације промовишу значај овог Дана широм света да би указали на промене које млади чине у животу своје заједнице и такође да нагласе битне теме за њих.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6680/KANCELARIJA_ZA_MLADE_PRIMOPREDAJA_KLJUCEVA_00.jpg