На Новосадском сајму туризма Граду Зрењанину додељен сертификат „Најбоље из Војводине“ за манифестацију "Дани пива"

Свечано уручење сертификата корисницима ознаке „Најбоље из Војводине” уприличено је данас на павиљону Покрајинског секретаријата за привреду и туризам у Хали „Мастер“ Новосадског сајма, у оквиру 53. Међународног сајма туризма. 

 


Свечаности су присуствовали  представници Покрајинске владе, локалних самоуправа, Приредне коморе Војводине, Туристичке организације Војводине, локалних туристичких организација, представници јавног и приватног сектора, као и прошлогодишњи носиоци ознаке.

 


У 2022. години, ознаку квалитета производа, услуга и за манифестације понео је 21 корисник, међу којима је и Град Зрењанин за манифестацију „Дани пива“, а сертификат је градоначелнику Сими Салапури уручио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, заједно са Надом Матић, прослављеном параолимпијком.

 


Комисија, чији су чланови представници Туристичке организације Војводине и ,,ДОО Југоинспект – Нови Сад“, донела је  одлуку  за носиоце знака у 2022. години, које, према њиховом стручном суду, краси квалитет, професионалност и преданост сопственом пословању, уз креативност и иновативност у приступу пословању. Комисија је, такође, након спроведене контроле, утврдила да су и прошлогодишњи носиоци знака у потпуности оправдали квалитет за који су и понели ово престижно признање и ознаку.

 

 

Покрајински секретар Иванишевић је том приликом нагласио да је ово признање заправо симбол квалитета, те да би свако од нас требало да се поноси оним што имамо, квалитетом наших производа, хране, вина, услуге, те шароликошћу манифестација и догађаја који обогаћују привредну и туристичку понуду Војводине.
- Идеја читавог пројекта јесте развијање економског патриотизма, да престанемо да причамо да немамо добра вина, да немамо добре сиреве и остало. Ми данас производимо врхунска вина, врхунске сиреве, Војводина има врхунску гастрономску понуду и изузетну понуду манифестација. Управо идеја јесте да кроз ‘Најбоље из Војводине’ и туристе који долазе на територију АП Војводине, којих је сада преко пола милиона, што је бољи резултат него у референтној 2019. години, усмеримо на оно што јесте најбоље из Војводине. Они који од данас носе ову ознаку јесу најбоље из Војводине, као и прошлогодишњи носиоци ознаке -  рекао је Иванишевић.

 


Посебно је нагласио да ознаку ,,Најбоље из Војводине“ краси чињеница да сертификоване куће потпуно независно оцењују пристигле пријаве, а ове године је укупно 21 пријава прошла ригорозну проверу квалитета, те да ће се сваке године вршити контрола испуњености услова за ознаку, те да би требало да је сваки производ произведен на територији Покрајине.
Признања је са покрајинским секретаром Иванишевић поред Наде Матић уручивала и млада Андреа Вилагош, првакиња света у бацању копља за узраст до 20 година, за које је Секретар Иванишевић рекао да су оне најбоље из Војводине..

 

 

Част да се обрати у име свих овогодишњих добитника ознаке „Најбоље из војводине“ припала је градоначелнику Сими Салапури који је захваливши се покрајинској Влади, Покрајинском секретаријата за привреду и туризам, Туристичкој организацији Војводине и "Југоинспекту" и свима који су допринели да зрењанински "Дани пива" и остали награђени добију ово престижно признање.

 


- Верујем да сте чули и знате нешто о нашим „Данима пива“, а оно на шта ћемо обратити посебну пажњу следеће године јесте да званичан податак и проценат о томе колико се повећа туристичка понуда у нашем граду, као и број ноћења у време трајања ове манифестације, повећамо и надамо се да ће ова ознака „Најбоље из Војводине“ допринети томе. Та ознака и сви њени добитници показује колико има креативних људи, креативних манифестација и оних који су предузимљиви и који на сваки начин покушавају да побољшају своју туристичку понуду и промовишу своје производе, своје јединице локалне самоуправе, али и регион Војводине – рекао је градоначелник Салапура и захвалио још једном у име свих награђених.
- На нама је да докажемо да смо овај знак заслужили и да следеће године урадимо ресертификат, али и да нам ово буде полазна основа за оно што можемо да препоручимо потенцијалним конзументима туристичке и гастрономске понуде, као и свих осталих понуда – рекао је градоначелник Салапура.
Будући да, kako je rekao, долази из Европског града спорта, Салапура је посебно упутио поздраве Нади Матић и Анреи Вилагош рекавши да њихови резултати могу бити инспирација многима, у различитим областима живота.        

 

 

У категорији манифестација сертификат „Најбоље из Војводине“ понели су и Новосадски сајама, каои и Туристичка организација Града Кикинда за манифестацију "Дани лудаје", Национална комора за моду Србије понела је ознаку за манифестацију "Serbia Fashion Week", Туристичка организација Шид за манифестацију "Сремска куленијада", а Удружење грађана Фортунс за Мекст конференцију.

У категорији производа, ознаку „Најбоље из Војводине“ понели су „Универекспорт“ Нови Сад, за органско, хладно пресовано јестиво биљно уље семена сунцокрета органа, „Греен хоусе фоод“ Нови Сад за намаз од леблебије – хумус, Друштво за производњу ракије Дестилерија „Хуберт 1924“ из Банатског Великог Села за ракије од дуње и кајсије, предузетнице Сања Кузмановић из Ченеја за поврће из органског узгоја и Зорица Радишић из „Млекаре фармер“ из Чуруга за Амбасадор – пуномасни плутврди сир и роловани сир са додацима, затим „ПанићАгро17“ из Товаришева за производе од лешника, потом Новосадска „ЦхоцолатераЈ“ за ручно прављене чоколадне пралине, "Штранд д.о.о." за Ангус бургер и  Млекара "Carpe diem"“ из Крушедол Села за производе од козијег млека.

 


У категорији услуга, ознаку су понели Туристичка организација општине Инђија  за тематски туристички комплекс „Келтско село“ и „Елитте Палић“ за ресторан „Мала гостиона“
У категорији стари занати, ознаку су понели Удружење жена „Стапарска ружа“ за Стапарски ћилим и Удружење „Етно мрежа“- Огранак Панчево, за Колонију веза и златовеза чији је циљ очување културног наслеђа. У овој категорији, ознака је отишла у Беркасово у Крзнарију – производњу производа од крзна за шубаре и прслуке од јагњећег крзна и у Нови Сад у „ Радионицу Петровић 021“ за послужавнике, кутије за хлеб, кутије за накит и сувенире, подметаче и дрвене плате.

 

 

Градоначелник Салапура посетио је и штанд Туристичке организације и разговарао са директорком Сањом Петровић и запосленима који су представили туристичку понуду нашег града и околине. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6812/NAJBOLJE_IZ_VOJVODINE_2022_0000.jpg