Расписан конкурс за доделу стипендија зрењанинским ученицима и студентима за школску 2022/23 годину, пријаве до 10. фебруара

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је конкурс за доделу стипендија ученицима и студентима са територије града Зрењанина за ову школску годину. 
 
Висина месечне стипендије која се додељује ове године значајно је повећана у односу на досадашњи износ, па тако за средњошколце износи 8.100 динара (прошле године 5.400), а за студенте 13.000 динара (до сада 8.400) и усклађена је са стипендијом на републичком нивоу. Исплаћује се у десет месечних рата.
 
Право на стипендије имају средњошколци и студенти који похађају школе и високошколске установе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа, који имају држављанство Републике Србије и пребивалиште на територији града Зрењанина, а чије се школовање финансира из републичког буџета.
 
Детаљни услови и критеријуми које треба да испуњавају ученици и студенти да би остварили право на стипендију наведени су у тексту конкурса. Обавештење о конкурсу, као и пратећа документација коју је потребно припремити, објављени су на сајту Града Зрењанина, страници “Конкурси и огласи”
 
Конкурс за доделу стипендија отворен је до 10. фебруара 2023. године.
  
Додатне информације у вези са конкурсом могу се добити сваког радног дана у Одељењу друштвених делатности Градске управе Зрењанина, канцеларија број 10, или путем телефона 023 315-0183.
 
Подсећамо, Град Зрењанин је претходне школске године доделио рекордан број стипендија - 283. Стипендирано је 134 ученица и ученика и 149 студенткиња и студената, и за ту намену опредељено је из градског буџета скоро 20 милиона динара. Градоначелник Симо Салапура том приликом истакао је да стипендије представљају само један од видова подршке које град даје ђацима и студентима, те да се из буџета издвајају средства и за ђачке торбе и прибор првацима, за стручно усавршавање студената, аутобуски превоз, а од ове школске године  сви ученици који су пошли у први разред добили су и бесплатне уџбенике. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6872/Grad_0.jpg