Зрењанин на "Гугл Земљи 2023" - промене на лицу града које сведоче о изградњи привредних и стамбених објеката и саобраћајница

У aжурираном издању једног од најпопуларнијег интернет програма - "Гугл Земља" - постављеног на самом крају претходне године, поглед на Зрењанин из ваздуха нуди многе нове детаље и промене у односу на претходну верзију. Верзија "Гугл Земље 2023", која је сада доступна корисницима, представља, дакле, град у реалном времену, односно приказује садашњи изглед Зрењанина, а то је најприметније кроз неколико доступних детаља: комплекс "Линглонга", трасу обилазнице и градилишта стамбених и пословних објеката широм града и у оквиру индустријских зона.
 
Импресивни комплекс "Линглонга" из ваздуха даје слику производних хала завршених у највећем делу и нуди занимљиво поређење овог простора од скоро стотину хектара са другим деловима града. У приказу "Гугл Земље" од пре само нешто више од годину дана, овде је још увек махом градилиште на нивоу тла. 
 

Линглонг, јул 2021.
 

Линглонг, 2023.
 
Упадљива је и траса обновљеног магистралног пута кроз град, са проширењима у зонама појединих раскрсница, изведеним током прошле године. Део обилазнице који је, у претходној верзији програма, био у изградњи, сада је јасно видљив као завршен, са новим мостом и кружном раскрсницом у Првомајској улици.
 

Обилазница - кружна раскрсница Првомајска, 2021.
 

Обилазница - кружна раскрсница Првомајска, 2023.
 
Упадљив је на "Гугл Земљи 2023" и нестанак старог "Шинвоза", код болнице, али и појава нових производних погона у индустријским зонама “Југоисток” и “Багљаш”.
 

Стари "Шинвоз", 2023.
 

Зона “Багљаш”, 2021.
 

Зона “Багљаш”, 2023.
 
Највише промена бележи се на градилиштима станова, од којих су најприметније у улицама Гундулићевој, Жарка Зрењанина, Коче Коларова, Тоше Јовановића, Петефијевој...
 
Улица Коче Коларова, 2023.
 

Комплекс “Мала Америка” - Гундулићева улица, 2019.
 

Комплекс “Мала Америка” - Гундулићева улица, 2023.
 
Осим сагледавања читаве планете из ваздуха, кроз прецизне 3Д макете градова, најкорисније примене програма “Гугл Земља” јесу могућност одређивања оптималне путање и мерење растојања између било које две тачке, мерење површина, увид у ГПС податке за неку тачку, добијање шире информације о локацији  и друге. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6866/Linglong_0.jpg