Odbojkaši ''Kleka'' u Gradskoj kući - Super liga novi izazov

Zrenjanin se sigurnim koracima vratio u sam vrh odbojkaškog sporta u našoj zemlji i po kvalitetu, masovnosti i organizaciji u tom sportu, ispred našeg grada je, možda, samo Beograd - čulo se tokom današnjeg prijema u Gradskoj kući, priređenog za odbojkaše OK "Klek Srbijašume", nove članove Super lige Srbije. Igrače, trenere i članove stručnog štaba primio je gradonačelnik Čedomir Janjić, a prijemu su prisustvovali i njegov pomoćnik David Dimkić, članica Gradskog veća Zlatana Ankić i sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.
 
 
Nakon što su se nedavno u najviši rang plasirale odbojkašice "Zrenjanina MD", to je pošlo za rukom i odbojkašima "Kleka", pobedom u dramatičnoj utakmici baraža u Požarevcu, protiv ekipe "Mladog radnika" 3:2, a istim rezultatom završeno je svih pet utakmica doigravanja za plasman u najviši rang! O utiscima nakon 25 odigranih setova i konačnog trijumfa, kapiten Klečana Zoran Ateljević kaže:
- Ponosan sam na svoje saigrače, koji najbolje znaju koliko je bilo potrebno znoja, truda i odricanja da se postigne ovakav uspeh. Možda danas ne bi bili ovde da nismo imali podršku uprave kluba, Grada Zrenjanina i naravno, naših vernih navijača, koji su nas pratili tokom cele sezone, a posebno na utakmicama baraža. Za svaku pohvalu je što je klub sačinjen isključivo od igrača iz Kleka i verujem da ćemo i u Super ligi ostvariti cilj, odnosno da ćemo sigurno opstati u ovom rangu – kaže kapiten Ateljević, koji je gradonačelniku Zrenjanina uručio prigodan poklon – dres kluba. 
 

Sportski direktor kluba i pomoćni trener prve ekipe Rajko Petrović ističe da način na koji je izboren ulazak u Super ligu govori koliko su igrači čvrsti i koliko veruju u sebe.
- Bilo je suviše stresno i sedeti na klupi tokom tih pet utakmica, a može se samo zamisliti kako je tek bilo igračima koji su, ipak, sve to preživeli i na kraju rešili u svoju korist. Još jednom, čestitke prvo igračima koji su najzaslužniji za ovaj uspeh, a posle toga i upravi, nama koji smo tu svakako da pomognemo klubu, ali mislim da je prevagu načinila i naša publika, koja je bila, nekako, ključ uspeha i podrška igračima da realizuju tu poslednju utakmicu. – naglašava Petrović i dodaje da se u klubu razmišlja da, osim u sali u Kleku, neke superligaške utakmice budu odigrane i u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani", jer je Zrenjanin dokazao da je pravi odbojkaški centar. 
 
   
 
Čestitke odbojkašima OK "Klek Srbijašume" uputili su i Zlatana Ankić i Simo Salapura, a gradonačelnik Janjić ocenio je i ovaj sportski uspeh kao potvrdu dobrog rada i opredeljenja Grada Zrenjanina da podrži vrhunski sport, ali i masovan, rekreativni i školski sport.
- Zrenjanin je postao jedan od centara odbojke u Srbiji, ne samo zbog superligaških ekipa, već i zbog nekih događaja koji će obeležiti odbojkašku sezonu u Srbiji. U avgustu ćemo imati jedno kolo prvenstva u bič-voleju, u centru grada, slično kao prošle godine, pokušaćemo i reprezentaciju Srbije da dovedemo u Zrenjanin, a sve ovo jedan je od načina da našu decu sklanjamo s ulice, sport je sigurno pravi način za to – kazao je gradonačelnik Janjić i podsetio da su dva proslavljena odbojkaška asa iz Kleka sada na čelnim funkcijama u Odbojkaškom savezu Srbije – Vladimir Vanja Grbić je potpredsednik Saveza, a Nikola Grbić odnedavno selektor muške reprezentacije – i da je ovo selo već decenijama rasadnik odbojkaških talenata, o čemu dovoljno govori i podatak da su i ovaj plasman u Super ligu izborili isključivo igrači iz Kleka.