Др Миле Ковачевић, поводом почетка вакцинације у Зрењанину: “Корона ће проћи, а ми треба да останемо живи и здрави и да се сви сачувамо”

Вакцинација против вируса КОВИД-19 почела је јуче и у Зрењанину и прве вакцине произвођача Pfizer BioNtech допремљене су у Дом здравља “Др Бошко Вребалов”. 
 
Вакцину је данас у Дому здравља примио и др Миле Ковачевић, специјалиста за плућне болести у зрењанинској болници “Др Васа Савић”, члан Градског већа и Градског штаба за ванредне ситуације. Др Ковачевић је од првих дана епидемије и појаве коронавируса у нашем граду међу лекарима и медицинским особљем који се без престанка боре против вируса и за очување здравља становништва. Искористио је данашњу прилику да се захвали свим медицинским и немедицинским радницима који већ десет месеци учествују у борби против пандемије изазване вирусом КОВИД-19.
 
 
 
“Сведоци смо да у тој борби не само да смо дали све од себе да помогнемо и излечимо своје пацијенте, већ су неке наше колеге изгубиле и живот радећи свој посао. Због тога молим све наше суграђане да се придржавају епидемиолошких мера, јер је то једини начин да се сачувамо док се не добије вакцина која је најмоћније оружје у борби против ове непредвидиве и тешке болести. Радујем се што смо дочекали вакцину у нашој земљи и нашем Зрењанину. Ово је почетак краја пандемије која је однела животе и наших суграђана”, истакао је др Ковачевић и додао да, коју год вакцину изабрали, развићемо имунитет лакше него да оболимо.
 
“Сваки наш суграђанин који је боловао од Ковида то добро зна. Корона ће проћи а ми треба да останемо живи и здрави и да се сви сачувамо”, поручио је др Ковачевић.
 
 
 
Како је јуче саопштено из Дома здравља “Др Бошко Вребалов”, прве вакцине које су стигле у Зрењанин намењене су здравственим радницима и имунизација ће се одвијати свакодневно, темпом који ће зависити од пријављивања заинтересованих. Прву вакцину у Зрењанину примила је Ђурђица Шљапић, главна сестра службе опште медицине.
“Сматрам да је ово моја одговорност и обавеза. Својим примером апелујем на све своје колеге да се вакцинишу и на тај начин заштите и себе, своје укућане, пацијенте од нас и нас од пацијената. Вакцине су најзначајнија тековина савременог друштва”, изјавила је Ђурђица Шљапић.
 
Вакцина се прима у две дозе, друга доза се даје 21 дан након прве. Антитела се стварају недељу дана након примљене обе дозе. Препорука свима који су вакцинисани је и да се након имунизације придржавају мера заштите које важе у нашој држави.
 
Грађани Србије могу од јуче, попуњавањем упитника на Порталу еУправа, исказати интересовање за вакцинисање против КОВИД-19. Наши суграђани могу се о томе информисати или пријавити и путем телефона кол-центра Градске управе.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5863/MileKovacevic_Vakcina_0.jpg