Otvoren novi mega market "Roda keš end keri"

U našem gradu danas je, uz prisustvo brojnih zvanica, svečano otvoren novi mega market „Roda keš end keri”, koji se nalazi u blizini glavne autobuske stanice. 
Gradonačelnik Mileta Mihajlov naglasio je da je „Merkator“ prepoznao povoljno poslovno okruženje u Zrenjaninu i u rekordnom roku, od tri meseca, podigao veliki prodajni objekat. Mihajlov je dodao da se kompanija odmah na početku pokazala kao društveno odgovorna firma, podsećajući da je pedijatrijskom odeljenju Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ donirala 300.000 dinara za preuređenje prostora i opšte poboljšanje njegove funkcionalnosti.
 
 
Ovo je prvi po redu objekat tog tipa u gradu na Begeju i slovenačka kompanija „Merkator“ u njega je investirala blizu šest miliona evra. Objekat je izgrađen prema evropskim standardima, prostire se na površini od 4.500 metara kvadratnih i nudi blizu 12.000 različitih artikala. 
Članica Uprave grupe „Merkator“ za jugoistočnu Evropu Stanka Čurović kazala je juče da je namera ove kompanije, još kada je svojevremeno otvorila prvu „Roda” trgovinu, bila da ostane na ovom tržištu. 
- Zadovoljstvo nam je da ovu poslovnu godinu završimo otvaranjem novog objekta, u čiju investiciju je uloženo šest miliona evra. Inače, „Merkator“ je jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji. Za devet godina, koliko je prisutan na ovom tržištu, uložio je više od 500 miliona evra, od toga samo u ovoj godini preko 50 miliona evra – rekla je Čurovićeva i dodala da je zahvaljujući otvaranju mega marketa posao u Zrenjaninu dobilo više od 70 radnika. 
Današnjoj svečanosti, sem predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su i generalna direktorka Industrije ulja „Dijamant“ Slavica Kešelj, direktor „Mlekoprodukta“ Živanko Radovančev, vlasnik konkurentske trgovinske kuće „Gomeks“ Goran Kovačević i drugi.