Комасација земљишта у Ботошу

Градоначелник Зрењанина др Милета Михајлов и Горан Радић, представник извођача, данас су потписали Уговор о геодетско-техничким радовима и другим радовима на уређењу земљишта на подручју Катастра Ботош.

 

Извођачи радова су: ГЕОПУТ ДОО, Београд, ГЕОСИСТЕМ ДОО Београд, ГЕОКРУЉ ДОО Београд, ДОО ГЕОРАД Панчево, ГЕО Инфо Стратегиес ДОО Београд, ГЕО-ЗОМ ДОО Краљево,

 

 

Према речима градоначелника, укупна површина овог катастарског подручја износи око 6986 ха, укључујући грађевинску површину од око 248 ха.

 

То значи да ће пољопривредни произвођачи моћи много ефикасније и брже да обрађују своју земљу. Средства обезбеђују АП Војводина и градски буџет у износу од око 123 милиона динара, а овај пројекат ће бити завршен до 1. марта 2015. године - рекао је градоначелник.
Горан Марков, председник Комисије за комасацију каже да је ово један од најкомплекснијих пројеката, чији је циљ проширење парцела које ће омогућити лакшу и ефикаснију обраду и управљање земљиштем. Касније то може пратити нова пројекција пољских путева и систем за наводњавање.