Nastavak sednice Skupštine grada - Putić i Vulešević ostaju v.d. direktora

Sednica Skupštine grada, šesta po redu, prekinuta 15. marta, nastavljena je i okončana danas po utvrđenom dnevnom redu, dopunjenom sa pet tačaka. Zanimljivo je da su usvojena tri zaključka o izmeni utvrđenog dnevnog reda koje je predložio predsednik odborničke grupe SRS, Saša Santovac, dakle, iz redova opozicije, od kojih je jedan podržan od strane 41 odbornika (od ukupno prisutnih 65). Santovac je zatražio da Skupština grada usvoji informaciju o izgradnji fabrike vode i dobijanju državne garancije za ovaj posao, što je bila tema i prvog dela sednice. Takođe, većinom glasova, odlučeno je i da se raspravlja o postupku utuživanja građana za neplaćene račune Sistema objedinjene naplate – SON, od strane JP "Direkcija za igradnju i uređenje grada Zrenjanina", kao i da se usvoji predlog zaključka u cilju davanja podrške zaposlenima u preduzeću "Elektrovojvodina" u procesu reorganizacije. 
 
Na predlog zamenika gradonačelnika Čedomira Janjića, jednoglasno je usvojen zaključak o izmeni utvrđenog dnevnog reda kojim Skupština treba da odlučuje o Predlogu Zaključka u vezi otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina koje se nalazi na lokalitetu "Jugoistok I", a većinom glasova  zaključak o izmeni utvrđenog dnevnog reda kojim bi Skupština odlučivala o Predlogu Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. O ove dve tačke bilo je reči na sednici Gradskog veća, održanoj danas uoči zasedanja Skupštine grada. 
 
Nakon što je dnevni red dopunjen, nastavljena je rasprava po tački na kojoj je sednica prekinuta prošlog petka. Odbornici Skupštine grada većinom glasova usvojili su predlog Rešenja o promeni naziva ulice "Berbersko – bolnica D" u Zrenjaninu u Ulicu Milunke Savić. 
 
Predsednik Skupštine grada, Radovan Bulajić, potom je, nakon jednog časa od početka nastavka sednice, proglasio pauzu, uoči tačke dnevnog reda na kojoj je trebalo da se odlučuje o imenovanju direktora JKP "Vodovod i kanalizacija".
 
Skupština grada, većinom glasova, nije usvojila Predlog Rešenja o imenovanju direktora JKP "Vodovod i kanalizacija", ali nije usvojila ni Predlog Rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća, Bojana Putića, te će on ostati na funkciji v.d. direktora. Ista situacija usledila je i sa imenovanjem direktora JP "Turistički centar grada Zrenjanina" – Skupština nije usvojila predlog za imenovanje, ali ni za razrešenje vršioca dužnosti Dragana Vuleševića, pa će i on ostati do daljnjeg na ovoj funkciji, odnosno do izbora direktora na osnovu novog Zakona o javnim preduzećima, a koji bi trebalo da usledi za dva meseca. 
 
Na dnevni red potom su došle tačke koje su usvojene kao dopuna na početku zasedanja. Većinom glasova, odbornici su prihvatili predlog kojim se gradonačelnik obavezuje da, kroz rebalans budžeta Grada Zrenjanina, obezbedi sredstva za održavanje javnih i eko česmi na teritoriji Grada Zrenjanina. Takođe, usvojen je predlog da se, tokom oktobra meseca, proglasi "nedelja borbe protiv raka" u Zrenjaninu i obavežu zdravstvene ustanove da pripreme programe i aktivnosti u cilju preventivnih pregleda i edukacije stanovništva. Većinom glasova prihvaćen je i predlog da se izmeni Poslovnik o radu Skupštine u smislu da odbornik mora dobiti odgovor na postavljeno odborničko pitanje u roku ne dužem od 30 dana. 
 
Skupština je prihvatila Predlog Zaključka u vezi otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina koje se nalazi na lokalitetu "Jugoistok I". Na osnovu predloga, neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Zrenjanina, koje se nalazi u radnoj zoni "Jugoistok I", a za koje do dana donošenja ovog zaključka nije pokrenut postupak kod Agencije za restituciju po zahtevu za vraćanje oduzete imovine, može se ponuditi zainteresovanim investitorima. U vezi s tim, Skupština je odlučivala i u narednoj tački dnevnog reda i većinom glasova prihvatila Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina. Kako je objasnio izvestilac po ovim tačkama, Nikola Halas, suština je da se Grad obavezuje da obešteti lica koja eventualno, do 1. aprila 2014. godine, budu dokazala da polažu nasledno pravo na zemljište u ovoj zoni, na osnovu Zakona o restituciji. 
 
Skupština je okončala zasedanje u 13.45 časova, a predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić najavio je održavanje naredne sednice već za početak aprila.