Zrenjanin na sajmu MIPIM 2013

Grad Zrenjanin predstavio je svoje potencijale na ovogodišnjem, prestižnom Svetskom sajmu nekretnina i investicija MIPIM 2013, održanom u Kanu – Francuska.
 
Zamenik gradonačelnika, Čedomir Janjić, koji je zajedno sa pomoćnikom gradonačelnika Ivanom Devićem prisustvovao toj značajnoj manifestaciji kaže da se Grad Zrenjanin predstavio na štandu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije - SIEPA.
 
 
- Zrenjanin i Subotica bili su tamo direktno bili predstavljeni, a naša namera bila je da prikažemo potencijale našeg grada. Posebno smo promovisali slobodne zone za koje mislimo da su veoma atraktivne za strane investitore. Imali smo više sastanaka, unapred dogovorenih, ali smo i tamo uspeli da  uspostavimo kontakte, pre svega sa investitorima sa dalekog istoka, iz Kine i Singapura i očekujemo u naredne dve nedelje i goste iz tog dela sveta. Veoma su zainteresovani za naše slobodne zone, ali i da u Gradu Zrenjaninu naprave i svoje slobodne zone, što jeste novost za nas, ali tako nešto je i moguće. Kinezi su već imali razgovore na tu temu u Srbiji, ali veoma teško dolaze do dovoljno velikog prostora koji im je za te namene potreban – rekao je Janjić.