Zrenjaninu 21,3 miliona dinara

 
Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić potpisao je danas ugovor o finansiranju i sufinansiranju radova na izgradnji komunalnih infrastrukturnih objekata sa predstavnicima dvadesetak gradova i opština, kojima je dodeljeno ukupno 245 miliona dinara. Među njima je i Grad Zrenjanin, a ispred  našeg grada ugovor je potpisao pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.
- Na konkursu koji smo mi objavili prijavilo se 24 opštine i grada koji su ispunili sve uslove konkursa i danas smo se dogovorili da potpišemo ugovore i podelimo sredstva - rekao je Ilić nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije i istakao da to Ministarstvo želi da pomogne komunalno opremanje gradova i opština u Srbiji.
 
 
Sredstvima koja su opredeljena, kako je rekao, biće finansirani i sufinansirani razni komunalni projekti, na primer za izgradnju komunalne i kanalizacione infrastrukture.
Ministar  Ilić je rekao da su novac dobile opštine i gradovi koji su bili najažurniji sa dokumentacijom i pozvao ostale zainteresovane da pripreme projekte i prateću dokumentaciju za sledeći krug dodele sredstava, koji će uskoro biti realizovan.
Kako je naglasio,  opštine i gradovi koji su dobili sredstva, takođe, će moći ponovo da konkurišu sa svojim projektima.
Darko Karan je nakon potpisivanja ugovora istakao da je reč o sredstvima za izgradnju crpne stanice Centar, potisnog cevovoda i kanalizacije u ulici Cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića u iznosu od 21,3 miliona dinara. 
- Grad Zrenjanin je aplicirao za sredstva još u novembru prošle godine i tada je odobreno 16 miliona, a sada još dodatnih 5 miliona dinara. Ministar Ilić je obećao da će nastaviti saradnju iako znamo da je u decembru odobreno 27 miliona dinara za izgradnju socijalnih stanova, Ministarstvo građevine i urbanizma je u ovih šest meseci uložilo u Grad Zrenjanin preko 48 miliona. Ta saradnja se nastavlja i siguran sam da će i u narednom periodu određeni projekti doživeti realizaciju uz pomoć tog ministarstva – rekao je Karan.