Ministar Dinkić: Osnivanje Kancelarije za brze odgovore skratiće procedure za dobijanje građevinskih dozvola

Vlada Republike Srbije prepoznaje jako lošu situaciju i glomaznu birokratiju u izdavanju građevinskih dozvola i mi ćemo veoma brzo doneti odluku koja će neke stvari popraviti, a to je osnivanje Kancelarije za brze odgovore, koja će biti usmerena, pre svega, na skraćivanje rokova za odobravanje određenih građevinskih dozvola i procedura u vezi sa katastrom i zemljištem, ali sistemsko rešenje može doći samo sa promenama Zakona o planiranju i izgradnji – rekao je, između ostalog, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, otvarajući u Beogradu Skupštinu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Grad Zrenjanin, čiji je gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak, učestvovao u radu Skupštine NALED, otišao je, tako, korak dalje, s obzirom da se već pokazuju efekti Kancelarije za brze odgovore, otvorene početkom godine u našem gradu.
 
        
 
Osim ministra Dinkića, jučerašnjem skupu prisustvovalo je više eminentnih gostiju, a skupu su se obartili i Vensan Dežer, ambasador Delegacije EU u Srbiji, Suzan Fric, direktor Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, kao i Kristof Ajhen, sekretar za ekonomsku saradnju ambasade SR Nemačke u Srbiji.
 
       
 
Mr Ivan Bošnjak, nakon učešća u radu Skupštine NALED, rekao je da će Grad Zrenjanin i dalje aktivno doprinositi realizaciji svih programa Alijanse, koji su usmereni, pre svega, ka unapređenju privrednog ambijenta Srbije, uz saradnju i učešće privrednika, opština i građana. NALED je u proteklih pet godina rada realizovao preko 40 projekata za unapređenje regulatornog okvira za poslovanje i jačanje kapaciteta opština i pokrenuo rešavanje 36 administrativnih problema sa kojima se susreće privreda. 
 
   
 
Skupština NALED izabrala je i nove organe upravljanja, nadzorni i upravni odbor. U Upravni odbor izabrano je pet kandidata iz oblasti privrede, trojica su iz redova lokalne samouprave i jedan iz nevladinog sektora, koji će voditi Nacionalnu alijansu za lokalni ekonomski razvoj u narednom periodu.