Održane 31. i 32. sednica Gradskog veća

Sednicom Gradskog veća, 31. po redu, održanoj u petak, predsedavao je zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, koji je na samom početku čestitao praznik Vaskrsenja Hristovog svim vernicima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru
Tokm ove dsednice usvojen je Predlog Rešenja o obrazovanju i imenovanju Radne grupe za preduzimanje aktivnosti u vezi sa imenovanjem grada Zrenjanina za upravljača Specijalnog rezervata prirode ''Carska bara''.
 
 
Kako je objašnjeno, Skupština grada Zrenjanina je krajem decembra prošle godine donela Zaključak o pokretanju inicijative za izmenu Uredbe o proglašenju Specijalnog rezervata prirode ''Carska bara'' u cilju imenovanja grada Zrenjanina za upravljača koji je prosleđen nadležnom ministarstvu. 
Nadležno ministarstvo je početkom januara ove godine obavestilo grad Zrenjanin da je potrebno definisati razloge za izmenu uprvljača i precizno formulisati viđenje budućeg upravljanja rezervatom, sa jasnim i konkretnim obrazloženjem organizacije kojoj bi se eventualnom odlukom Vlade Republike Srbije poverilo upravljanje Specijalnim rezervatom prirode ''Carska bara''. S toga je i doneta odluka o formiranju radnje grupe čiji je zadatak biti da pripremi dokumentaciju neophodnu za preuzimanje upravljačkih prava.
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Zaključka o raspisivanju javnog oglasa za postavljenje zamenika načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina, a zatim i Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o zaduženju člana Gradskog veća Dubravke Bulovan Bengin i Predlog Rešenja o zaduženju člana Gradskog veća mr Hallai Zoltana za područje - resor komunalne delatnosti i nacionalnih manjina.
 
 
Takođe, usvojen je i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti gradonačelniku mr Ivanu Bošnjaku i direktoru JKP ''Gradska toplana'' mr Aleksandru Starčeviću, da potpišu pismo o namerama u vezi izrade ''Studije prethodne opravdanosti za korišćenje biomase za proizvodnju toplotne, odnosno kombinovanju proizvodnju toplotne i električne energije u toplanama''
Između ostalog usvojen je i Predlog Zaključka kojim se utvrđuje predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Zrenjanina za 2013. godinu, a na osnovu koga će za realizaciju programa LAPZ-a biti izdvojeno 22,2 miliona dinara, 15,2 iz budžeta Grada, a 7 miliona iz budžeta APV Vojvodine.
 
Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Odluke o uspostavljanju saradnje između grada Zrenjanina, Republika Srbija i grada Trebinja, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, a data je i informacija JKP ''Vodovod i kanalizacija'' Zrenjanin o fabrici vode i traženju garancije od Vlade Republike Srbije, kao i informacija JP ''Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina'' Zrenjanin o utuženju građana zbog neplaćenih računa SON-a.
 
Na ovoj sednici utvrđen je i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2013. godinu, a zatim i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za period januar – decembar 2012. godine.
 
Gradski većnici nastavili su s radom već u ponedeljak, 1. aprila, i održali 32. sednicu, ovoga puta sa samo jednom tačkom Dnevnog reda: Utvrđivanje Predloga Odluke o uslovima i merama za uklanjanje građevinskih objekata na teritoriji Grada Zrenjanina. Izvestilac je bio načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Igor Virijević, koji je o Predlogu Odluke rekao da je u pitanju mala po obimu, ali vrlo značajna odluka za naš grad.
 
"Ova oblast delovanja Gradske uprave nije do sada bila regulisana i ova Odluka je precizno reguliše. To podrazumeva da na teritoriji grada ima nekolicina objekata sklonih padu i sada smo mi precizno utvrdili protokol o načinima njihovog uklanjanja i rešavanja tog problema", istakao je Virijević.
 
Trideset drugoj redovnoj sednici prisustvovalo je osam članova Gradskog veća, a predsedavao je, kao i prethodnom, zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić.