Plaketa Saveza pčelarskih organizacija Gradu Zrenjaninu

Predstavnici Pčelarskog društva „Milivoj Bugarski“, Milenko Milošević, predsednik, Dušan Marinkov, bivši predsednik i Nebojša Petrović član Izvršnog odbora dodelili su Povelju Saveza pčelarskih organizacija Srbije Gradu Zrenjaninu. 
U ime Grada, to priznanje primio je zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić koji je istakavši zadovoljstvo ukazao da je Grad prepoznao značaj ove grane poljoprivrede, a tako će, naveo je, biti i ubuduće. Posebno, naveo je Janjić, raduju rezultati, ali i spremnost članova ovog društva da u svoje redove prime i mlade ljude koji bi, ukoliko budu uložili i svoj trud, na taj način mogli delom da obezbede egzistenciju za sebe i svoje porodice.   
 
 
Milošević je rekao da je na predlog društva „Milivoj Bugarski“ Savez pčelarskih organizacija Srbije dodelio povelju Gradu Zrenjaninu jer im je, kako je naveo, pomogao u dugogodišnjem radu.
- Grad nam je izlazio u susret i pomogao u organizovanju brojnih manifestacija. Ta pomoć ogledala se u finansijskim sredstvima, ali i podršci koju smo imali od gradskih čelnika. Mi smo im na tome zahvalni i nadamo se da ćemo tu saradnju poboljšati – rekao je Milošević.
Marinkov i Petrović su izrazili zahvalnost i na mogućnosti da Festival meda, na kojem su svoje učešće uzeli brojni pčelari iz našeg grada, ali i svih krajeva Srbije, organizuju u centru grada.  
Inače, iz PD„Milivoj Bugarski“, koje broji 120 članova, pozivaju sve mlade ljude da dođu u prostorije društva, u Miletićevoj ulici broj 15, četvrtkom od 18 do 20 časova, kako bi se informisali, a dugogodišnji pčelari spremni su, kako kažu, da ih uvedu u pčelarstvo i upoznaju sa vrednostima tog posla.