Podizanje konkurentnosti banja u oblasti turizma

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić sastao se u Banji Rusandi, u Melencima, sa predstavnicima Pokrajinskg sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Nadom Burmazović i Vanjom Žarković, kao i sa direktorom te zdravstvene ustanove Milivojem Popovim.
Tema razgovora bila je podizanje konkurentnosti banje u oblasti turizma, odnosno da se u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Pokrajinskim sekretarijatom poveća kapacitet Banje Rusande.
Kako je rečeno, Banja Rusanda i Grad Zrenjanin bi, između ostalog, na osnovu konkursa pomenutog sekretarijata sproveli javne radove i na taj način omogućili posao za određen broj ljudi koji su trenutno na evidenciji  Nacionalne službe za zapošljavanje.
 
 
-Imajući u vidu potencijale Grada Zrenjanina, ulaganje u banjski i uopšte u turizam u ovom delu Banata je od izuzetne važnosti, a istovremeno stvaranje uslova za nova zapošljavanja svakako jesu prioritet nas u lokalnoj samoupravi, s toga je učešće Grada u takvim projektima od velikog značaja. Zrenjanin i okolina imaju mnogo toga da ponude, ali su ideje i ulaganja preko potrebni – istakao je Janjić.
Predstavnice Sekretarijata su tokom tog razgovora ukazale da je Pokrajina turističku ponudu ove godine usmerila u pravcu banjskog turizma i da će biti obezbeđena sredstva i dodeljena za razvoj pet banja na području Vojvodine. Jedna od njih je i Banja Rusanda u Melencima, ali je za realizaciju projekata neophodna i pomoć grada.