Prijem za rukometaše, Zorana i Branka Tomića

Zamenik predsednika Skupštine Grada, Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća zadužena za resor sporta, Zlatana Ankić, organizovali su danas prijem za rukometaše, oca i sina, Zorana i Branka Tomića.
 
 
-Porodica Tomić je sportska porodica koja u našem gradu, kada govorimo o sportu, ostavila dubok trag.  Takvih porodica ima još, a mi smo današnjim prijem hteli da ukažemo da te vrednosti mi želimo da promovišemo. Želja nam je da u gradu imamo mnogo porodica koje se bave sportom, da uspešni roditelji imaju još uspešniju decu. Danas je veoma teško biti uspešan roditelj i odgajati dete u pravom smeru, odvojiti ga od ulice, video igrica, kompjutera i ubediti ga da provede vreme na način koji njemu i nije najzanimljiviji – rekla je Zlatana Ankić i ukazala da bi roditelji trebalo da motivišu decu kako bi se bavila sportom, a da su škola, sport, kultura i obrazovanje vrednosti koje Grad podržava.
 
 
Stanisavljev je izrazio zadovoljstvo što su bili u prilici da, kako je rekao, prime sportsku porodicu i ličnost koja je obeležila najbolje sportske godine u našem gradu.
-Raduje nas što je u poseti i Branko, i što je otac uspeo da na njega prenese prave vrednosti. Branko je izuzetan i već za sobom ima odlične sportske rezultate. Mi kao društvo moramo se boriti za ovakve vrednosti. Pozivam momke i devojke da se bave sportom, ne moramo imati velike rezultate, ali će, baveći se sportom, biti zdraviji, bolji ljudi i kasnije će mnogo lakše izlaziti iz problema, a mi u lokalnoj samoupravi ćemo se truditi da pomažemo koliko je to u našoj moći – rekao je Stanisavljev. 
Govoreći o svojim uspesima, Zoran Tomić kaže da ih ima mnogo – što se tiče omladinske reprezentacije dva puta je bio prvak sveta, dva puta prvak Jugoslavije, finalsita kupa lige šampiona  i brojne druge.
 
 
- San svakog bivšeg sportiste jeste da ga sin nasledi, a u mom slučaju se to i obistinilo. Branko trenira već pet godina i maksimalno je tome posvećen, a to doprinosi i rezultatima koje postiže. Kada je reč o terenu mogu reći da sam strog otac, ali kada govorimo o kućnoj atmosferi sam kao i svaki drugi roditelj – rekao je Tomić.
Branko trenutno igra za Jugović Unimet Kać, a kako navodi taj klub osvojio je titulu prvaka Srbije za 1999. godište kada je on bio proglašen za najboljeg srednjeg beka, a dobre rezultate postigli su i u ligi Vojvodine.
Upitan kako postiže odličan uspeh u školi i na sportskom terenu, Branko kaže da ništa nije toliko teško kada se želi i hoće.