Prijem za stonotenisere ''Banata'', trostruke državne prvake

Zamenik gradonačelnika, Čedomir Janjić primio je danas u  Plavom salonu članove stonoteniserskog kluba "Banat" – Marka Petkova, Iliju Majstorovića i Uroša Gordića, kao i predsednika tog kluba Dmitra Majstorovića, koji su na državnom prvenstvu odbranili titulu prvaka Srbije. 
 
 
Prijemu su prisustvovali Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za sport, pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević i zamenik predsednika Skupštine Ljubomir Stanisavljev.
Čedomir Janjić je istakao zadovoljstvo što su stonoteniseri "Banata" po treći put, uzastopno, prvaci Srbije.
- Takav uspeh može služiti na čast svim građanima našeg grada, jer, nije mala stvar biti pravak Srbije u olimpijskom sportu. To je sjajno. Naravno, Grad pokušava da pomogne ovom klubu, pre svega u domenu obezbeđivanja adekvatnog prostora. Mislim da ćemo u narednom periodu tražiti i adekvatno rešenje – rekao je nakon prijema Janjić.



 
Predsednik kluba Dmitar Majstorović kaže da je poslednjim uspehom zapravo postignuto ono što su i imali za cilj – treća uzastopna titula.
-Bilo je veoma teško, jer, ove sezone smo bili favoriti, za razliku od prethodne dve i pokazalo se da je teže biti favorit nego kada to nisi. Lično sam, kao predsednik kluba zadovoljan, a zadovoljni postignutim rezultatom su i svi u našem klubu. Što se tiče naredne sezone ponovo je cilj titula i nadam se da ćemo to i ostvariti – rekao je Majstorović.
Prema njegovim rečima, u klubu problema nema jer su izuzetno dobro organizovani, ali je, kako kaže,  jedino sporan prostor za treninge.
-Trebalo bi nam malo više prostora, ali, sve u svemu, mi smo zadovoljni – dodao je on.


 
Ilija Majstorović kaže da je, kao i ostali igrači i uprava kluba, prezadovoljan proteklom sezonom.
- Treća titula prvaka bila je od nas i očekivana, ali, nad nama je bio veliki pritisak. Pokazali smo da možemo da igramo i kada smo favoriti, što nije bio slučaj pre dve godine kada smo praktično iz pozadine došli do šampionske titule – naveo je Majstorović. 
Kako je rekao, igračima predstoji letnja pauza koja će se, smatra, dobro odraziti na igrače jer će dobiti novu želju za treningom.
 
 
-Naš kapiten i prvi igrač ove sezone, Marko Petkov, nas napušta odlazi u Nemačku na viši nivo, a njegova zamena biće Valentin Nađ Nemedi, dečko sa kojim već više godina igram u dublu. Nadam se da ćemo dobro igrati i popuniti rupu koju će Marko sigurno ostaviti za sobom i osvojimo četvrtu titulu u nizu i tako napravimo istorijski uspeh u stonom tenisu – dodao je Ilija Majstorović.