Zlatana Ankić posetila KK ''Kristal''

Nakon što su nedavno priredili prijem za dve kuglašice iz našeg grada, Vesnu Boškov i Sanelu Milosav, koje su osvojile tri medalje na kadetskom prvenstvu sveta, čelnici lokalne samouprave, kako su tada i obećali, upriličili su posetu prvom od dva zrenjaninska kluba, Kuglaškom klubu  "Kristal".
 
 
Članica Gradskog veća zadužena za resor sporta, mladih, regionalne saradnje i evropskih integracija, Zlatana Ankić, po izuzetno toplom vremenu posetila je kuglanu "Kristala" i prvi njen utisak je bio da se kuglaši i kuglašice za takmičenja pripremaju pod izuzetno teškim uslovima, jer je u prostoru kuglane možda i viša temperatura nego što je napolju bila u trenucima posete.
- Devojke "Kristala" osvojile su i treće mesto na državnom prvenstvu Srbije i tako se direktno plasirale na evropski NBC kup koji će biti održan u Nemačkoj i to je izuzetan uspeh za zrenjaninsko kuglanje. Ponosimo se kuglašicama i nadam se da će grad biti u mogućnosti da adekvatno isprati te njihove odlične rezultate. Takođe se nadam i da će Zrenjaninci više dolaziti u ovu kuglanu, jer u njoj ima termina rezervisanih za rekreativno kuglanje. Na Zapadu je ovo "društveni" sport, kojim se ljudi bave nakon posla, pa se i ja nekako nadam da će naši sugrađani prepoznati kuglanu kao mesto gde treba češće dolaziti – istakla je Zlatana Ankić.
 
 
Jedan od najzaslužnijih za uspehe kluba jeste, svakako, trener Dragan Fatović. On je ponovio da će sve trećeplasirane ekipe u evropskim ligama, dakle i ženska ekipa "Kristala", nastupati na takmičenju koje organizuje međunarodna kuglaška federacija.
- Imamo veliku želju i volju da na to takmičenje u Nemačkoj odemo i nadam se da ćemo u tome imati podršku Gradske uprave. Za narednu takmičarsku sezonu, s obzirom da smo ostali u istom sastavu, očekujem da ostanemo u vrhu srpskog kuglanja, a možda i da popravimo ovogodišnji plasman – optimista je trener Fatović.
 
 
Posetu KK "Kristal" i poznatoj zrenjaninskoj kuglani, članica Gradskog veća Zlatana Ankić, nekada i sama vrhunska sportistkinja, iskoristila je da se oproba i u ovom sportu. Sa nekoliko uspešnih izbačaja i više oborenih čunjeva, potvrdila je činjenicu da se trofejni sportisti mogu nadmetati i u drugim disciplinama, ne samo u onoj u kojoj su osvajali medalje...