Bolja sradnja Pančeva i Zrenjanina

Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov, njegov zamenik Saša Pavlov i članovi Gradskog veća Pančeva bili su danas gosti gradonačelnika i članova Gradskog veća u našem gradu.
Tim povodom, u skupštinskoj sali, održan je zajednički radni sastanak i to je ujedno bila prilika za upoznavanje, razmenu iskustava u radu i mogućnostima bolje saradnje dva grada.
Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak rekao je da između Pančeva i Zrenjanina, dva najveća grada u Banatu, postoji mnogo sličnosti i da postoje brojne mogućnosti za saradnju i razvoj ova dva grada.
 
 
- Mi smo i po zatečenoj situaciji i po veličini dosta slični. Naravno da je Pančevo lider u južnom delu Banata, a mi ovde u srednjem Banatu. Predstavljamo se kao srce Banata i tako smo širokog srca danas primili delegaciju Grada Pančeva.Sve ono što je svakodnevni život građana, a što grdaska vlast mora i treba da ispunjava jesu naši zadaci. Ukoliko budemo svim problemima prišli u međusobnoj komunikaciji i saradnji, a tako smo i krenuli i nadam se da ćemo tako i nastaviti, možemo zajedno nastupati u projektima prekogranične saradnje i evropskim integracijama i sarađivati sa rumunskim partnerima, partnerima iz Bugarske, Mađarske i na taj način obezbediti stabilan razvoj – rekao je Bošnjak.
On je rekao da se zajednički može raditi i na infrastrukturnim projektima, a koji bi trebalo više da povežu Pančevo i Zrenjanin, železničkim i drugim vidovima saobraćaja.
 
 
- Vodosnabdevanje je ključni problem ovog dela Vojvodine, a tu Zrenjanin i Pančevo imaju dosta toga da urade tako da se celokupna saradnja dva grada može vrlo dobro i uspešno realizovati u budućnosti – dodao je gradonačelnik Bošnjak.
Zahvaljujući se na gostoprimstvu, gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov je kazao da je delegacija posetila Zrenjanin u cilju razmene iskustava.
- Koliko sam čuo Zrenajnin je u celoj republici najbolje razvio Kancelariju za brze odgovore i to je ključna stvar i korak koji nama nedostaje u privlačenju stranih investicija. Želimo da prenesemo iskustva iz Zrenjanina na Grad Pančevo – rekao je Radanov istakavši da je ovo prvi u nizu sastanaka koji će se dešavati između čelnika ova dva grada.