Gradonačelnik otvorio 59. državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, danas je na aerodromu Ečka otvorio 59. državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu, takmičenju koje je okupilo 12 ekipa, od kojih su dve stigle iz Slovenije. Gradonačelnik Bošnjak izrazio je zadovoljstvo što mu se pružila prilika da upozna vazduhoplovne jedriličare i sazna nešto više o atraktivnoj sportskoj disciplini kojom se bave.
- Nadam se da je ovo tek prvi u nizu naših susreta i da će sve aktivnosti koje aeroklub "Zrenjanin" realizuje i planira moći da se isprate od strane lokalne samouprave, a s druge strane, da se naše ambicije, u vezi s ovim aerodromom, poklope s ambicijama kluba, da, prvo pod ovim nebom, a onda i krovovima, ostvarimo uspešnu saradnju – poručio je gradonačelnik Zrenjanina članovima aerokluba "Zrenjanin", ali i ostalim učesnicima ovog šampionata.
 
     
 
Predsednik Aerokluba "Zrenjanin" i takmičar, Jagoš Banović, ističe da su se klub i grad Zrenjanin potrudili da takmičenje bude što bolje organizovano. On očekuje povoljne vremenske uslove i što više "letačkih" dana.
- Ovo državno prvenstvo u vazduhoplovnom jedriličarstvu traje do 15. jula i učesnici će se takmičiti u disciplini preleta. Ekipe su izuzetno jake, a naša ekipa, aerokluba Zrenjanin, potrudiće se da nastavi uspešnu tradiciju i osvoji jedno od prva tri mesta – optimista je Banović.  
 
   
 
Osim organizacije ovakvih takmičenja, Aeroklub "Zrenjanin" realizuje i druge aktivnosti, a o nekim od njih, predsednik kluba kaže:
- Klub trenutno radi na otvaranju carinske ispostave na prostoru aerodroma Ečka, kako bi od aerodroma stvorili svojevrsnu bazu za sletanje sportskih i turističkih letelica. Aerodrom u Surčinu dosta je opterećen, pogotovu u letnjim mesecima, i teško je naći mesto za sletanje i boravak aviona. To nam je ideja i šansa, da na ovom našem, praktično, gradskom aerodromu, proširimo delatnost i omogućimo sletanje lakim letelicama  - rekao je Jagoš Banović.