Kompanija Gomeks gradi distributivni centar u industrijskoj zoni Jugoistok

Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak i izvršni direktor za finansije kompanije Gomeks Dragan Ranisavljević potpisali su danas Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Jugoistok, vredan 42.000 evra. 
 
 
Reč je o zemljištu površine 4.800 kvadratnih metara na kojem, prema rečima Ranisavljeva, kompanija Gomeks, koja je u redovnom postupku konkurisala za to zemljište, planira da proširi svoje kapacitete izgradnjom distributivnog centra.
Ranisavljev kaže da je procenjena vrednost investicije između 700.000 i milion evra, što zavisi od opreme koja bude nabavljana, rok za početak izgradnje centra je septembar, a početak rada do kraja ove godine. 

 
-Ovo je za našu kompaniju veoma značajan investicioni projekat i namenjen je zaokruženju bitnog procesa snabdevanja naših prodavnica mesom i mesnim prerađevinama, a u cilju boljeg i kvalitetnijeg i pravovremenog snabdevanja potrošača. To je od značaja za samu kompaniju, ali i sve dobavljače, pre svega iz mesne i prerađivačke industrije koji će takođe imati pozitivne efekte -  rekao je Ranisavljev i dodao da će izgradnjom distributivnog centra biti stvorena i mogućnost za otvaranje novih radnih mesta.
 
 
- Svaka investicija donosi nova radna mesta i mi smo i zbog toga veoma zadovoljni. Naišli smo na razumevanje i interes da dođemo do dobre lokacije i „vežemo” ne samo naše dobavljače iz regiona, već pružimo našim sugrađanima šansu da se zaposle u ovim uslovima krize - dodao je Ranisavljev.
Gradonačelnik Bošnjak je rekao da je zemljište u industrijskoj zoni prodato posle mnogo vremena i pri tom istakao zadovoljstvo što je reč o domaćem investitoru, za domaće potrebe i tržište.
 
 
- To što domaći investitor bude realizovao biće proizvedeno na našim njivama i našim farmama. U pitanju je dobra saradnja između kompanije Gomeks i lokalne uprave. Kada su izrazili želju mi smo na prvoj narednoj sednici Skupštine grada doneli jednoglasnu odluku i danas smo već pristupili potpisivanju Ugovora. Nadam se da će u tom pravcu ići i dalja dinamika ove investicije i da ćemo ubrzo biti u prilici da vidimo još jedan reprezentativni objekat Gomeksa na našem području. Novac koji ostvarimo ovom investicijom biće uložen u uređenje zemljišta i privlačenje investitora - rekao je Bošnjak.   
U industrijskoj zoni Jugoistok, koja je smeštena u blizini puta Zrenjanin – Beograd, već posluje 13 investitora.