Svečano uručene diplome ''Vuk Karadžić'' i nagrade učenicima generacije

Već tradicionalno, po završetku školske godine i upisnih aktivnosti, u Gradskoj kući, prijatnom ambijentu Gradske bašte, upriličena je svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina uručene diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije u svim školama. 
 
   
 
   
 
   
 
Za školsku 2012/13. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 161 učenica i učenika osnovnih i 113 srednjih škola. U osnovnim školama je 28 đaka generacije, a u srednjim osmoro.
 
Najuspešnijim učenicima Grada Zrenjanina diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije uručili su gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i članica Gradskog veća, Dubravka Bulovan Bengin. Čestitajući im na postignutom uspehu i ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Bošnjak svima je poručio da, radeći danas, upravljamo budućnošću.
- Što smo uspešniji danas, to će nam i budućnost biti bolja i svetlija. Upravo ovi mladi ljudi nas obavezuju da danas svi budemo bolji, kako bi oni, najbolji u svojoj generaciji, sutra bili najbolji i u ovoj državi, i u Evropi u kojoj sada živimo, ali i šire – rekao je Bošnjak i poručio najboljim učenicima:
- Želim vam da nastavite da učite, to će vam biti najbolji putokaz i najbolje ulaganje u sebe.    
 
   
 
   
 
   
 
Potom je usledila svečana dodela diploma "Vuk Karadžić" i dodela priznanja učenicima generacije, a svima je na dar pripala diploma, prigodna knjiga, kao i propusnica za Gradski bazen tokom sezone 2013. Gradsku baštu prvo su ispunili učenici osnovnih škola, koji su bili i brojniji, a potom su na red došli maturanti. Ovaj lep gradski prostor danas je bio prepun mladosti, znanja i osmeha i, kako je prokomentarisala članica Gradskog veća Dubravka Bulovan Bengin, to je jedan od retkih trenutaka kada su funkcioneri lokalne uprave, inače svakodnevno u radu okruženi različitim problemima, u prilici da zaista budu ponosni i srećni što mogu da se nađu uz one koji su budućnost ovog grada i zemlje i da im upute najiskrenije čestitke.  
 
   
 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine zajednički organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin".