Zaključak Gradskog štaba za vanredne situacije

Na osnovu člana 15. Zakona o vanrednim situacijama (''Službeni glasnik RS'' broj 111/09 i 92/11), Gradski štab za vanredne situacije Grada Zrenjanina, na svojoj sednici održanoj 04.07.2013. godine, doneo je:

ZAKLJUČAK

1. Imajući u vidu period sazrevanja strnih useva i žetvenih radova, kao i povećanu opasnost od nastanka požara, upućuje se apel svim učesnicima žetvenih radova na preduzimanje preventivnih mera zaštite od požara. Na osnovu Zakona o zaštiti od požara zabranjeno je paljenje i upotreba vatre na otvorenom prostoru.
 
2. Nalaže se pojačana kontrola poljočuvarske službe i komunalne policije u okviru svojih nadležnosti, kao i pojačana kordinacija DVD, Lovačkih društava, Mesnih zajednica, sa poljočuvarskom službom, stručno-operativnim timom za zaštitu od požara i stručno-operativnim timom za poljoprivredu.
 
3. U cilju bezbednosti saobraćaja apeluje se na PU Zrenjanin da pojača kontrolu kod otkupnih stanica, zbog moguće pojave zagušenja i narušavanja bezbednosti u saobraćaju na tim mestima.
 
4. Nalaže se Mesnim zajednicama, da u skladu sa planom zaštite od požara, ostvare uvid u rad mesnog DVD-a i organizuje dežurstvo vatrogasne jedinice DVD-a sa najmanje 2 člana i ispravnim vatrogasnim spravama i opremom.
 
5. Nalaže se Mesnim zajednicama podnošenje dnevnih izveštaja Gradskoj upravi grada Zrenjanina, Odeljenju komunalne policije, inspekcijsko - nadzornih poslova i vanrednih situacija, Odseku za vanredne situacije, u smislu informisanja o stanju na terenu prilikom žetvenih radova.
 
6. U slučaju požara obaveštavaju se građani da požar prijave na telefone: 193 i 1985.
 
7. ZAKLjUČAK DOSTAVITI:
Mesnim zajednicama na teritoriji Grada Zrenjanina
  
KOMANDANT ŠTABA
 Mr Ivan Bošnjak