Ankić i Dupljanović: Kristalna dvorana spremna za rvače

Članovi Gradskog veća grada Zrenjanina, zaduženi za resor sporta i privrede, Zlatana Ankić i Radiša Dupljanović, obišli su danas halu sportova, "Kristalnu dvoranu", kako bi se uverili da poslednje pripreme pred početak svetskog šampionata u rvanju za kadete teku kako je planirano. Njihov današnji domaćin, predsednik Rvačkog kluba "Proleter", tehničkog organizatora šampionata, Dragan Vulešević, upoznao je gradske većnike s tokom priprema za ovo veliko međunarodno takmičenje i pozvao Zrenjanince da svojim prisustvom doprinesu uspehu manifestacije i predstavljanju naše sredine u najlepšem svetlu.
 - Imaćemo prilku da tokom naredne nedelje u Zrenjaninu ugostimo i vidimo momke i devojke, rvače iz celog sveta, pa je ova poseta hali ujedno i dobra prilika da pozovemo naše sugrađane da dođu do hale u vreme takmičenja i uveličaju ovaj događaj – ističe Zlatana Ankić. 
 
 
Ona je napomenula da će, među takmičarima, za reprezentaciju Srbije nastupiti i tri Zrenjaninca, koji će, sigurno je, imati posebnu podršku navijača.
 - Zadovoljni smo tokom priprema za takmičenje. Svetska rvačka federacija je u stalnom kontaktu s našim organizatorima, a na samom takmičenju očekuju se značajni gosti, ne samo iz sveta rvanja, već, generalno, iz sveta sporta – dodala je Ankićeva, dok je Radiša Dupljanović istakao da je najveći problem jednog ovako masovnog takmičenja u našem gradu, ustvari, nedostatak adekvatnih smeštajnih kapaciteta.
- Ovo je nešto što prevalizazi kapacitete grada Zrenjanina, koji su svi "bukirani", pa smo pomoć potražili u okolini i u regionu – od Kovačice do Novog Sada. Očekujemo više od 1.500 gostiju, što je izuzetna prilika i za naše ugostitelje, hotelijere i privrednike da, tokom naredne nedelje, prezentuju grad u najboljem svetlu – kaže Dupljanović. 
 
 
Dragan Vulešević je pozvao Zrenjanince da prisustvuju svečanom otvaranju šampionata, u utorak, 20. avgusta, u 18 časova, a potom i da narednih dana posećuju takmičenja. 
- Moto ovog šampionata je "Vratimo rvanje u porodicu olimpijskih sportova" i preporuka je Svetske rvačke federacije da što više učinimo na afirmaciji ovog sporta, upravo kroz ovakve turnire "A" kategorije. Puno će, dakle, biti i afirmativnih pratećih sadržaja na ovom prvenstvu, poput koncerata, zabavnih programa, nagradnih igara, distribucije suvenira sa obeležjima šampionata, kao i naše sredine – navodi Vulešević i pojašnjava dalji tok takmičenja.
- Nakon otvaranja slede takmičenja, prvo u grčko-rimskom stilu, zatim u ženskoj konkurenciji, pa u slobodnom stilu, a sva dnevna takmičenja počinju u 13 časova i traju do okončanja, odnosno proglašenja pobednika, najverovatnije do 20-21 časa, već u zavisnosti od broja učesnika u pojedinim kategorijama. Eliminacione borbe odvijaju se paralelno na tri borilišta, dok je za finalne borbe predviđena samo jedna, centralna strunjača. Ulaz u Kristalnu dvoranu je slobodan za sva takmičenja – ističe Vulešević. 
 
Predsednik Organizacionog odbora Svetskog šampionata u ravnju za kadete je ministarka sporta i omladine u Vladi Republike Srbije, Alisa Marić, prvi potpredsednik Organizacionog odbora je gradonačelnik Zrenjanina, Ivan Bošnjak, a drugi potpredsednik Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Čobanu.