''Ciklonizacija'' tretira komarce pred ''Dane piva''

U Gradskoj kući danas je održan radni sastanak kojim je predsedavao predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić, u svojstvu predsednika Komisije za operativni nadzor nad sprovođenjem usluge suzbijanja komaraca, a kom su, osim članova Komisije, prisustvovali i predstavnici novosadskog preduzeća ''Ciklonizacija''. Tema sastanka bila je tretman komaraca, uoči turističko-privredne manifestacije ''Dani piva'', koja počinje u sredu, 28. avgusta.
 
Nakon sastanka, predsedavajući Radovan Bulajić rekao je da će tretman biti obavljen tokom predstojećeg vikenda, ukoliko ne dođe do značajnijih promena vremena.
- Dogovorili smo se da jedan tretman sa zemlje i jedan iz vazduha, koji su nam preostali iz ovogodišnjeg plana, obavimo uoči ''Dana piva''. Planirano je da se radi uže gradsko jezgro, gde će biti najveća frekvencija posetilaca, kao i glavna staništa komaraca, kao što je deo oko ulica Sarajevske i Bosanske. 
 
 
Pomoćnik direktora ''Ciklonizacije', Zoran Francuski, osvrnuo se na aktuelan problem, u vezi sa virusom Zapadnog Nila koji prenose komarci i koji je registrovan u više slučajeva u Srbiji.
- Možemo konstatovati da je, do sada, pojava registrovana i primećena u Beogradu. Imamo informaciju od zdravstvenih radnika da u Zrenjaninu nije primećena ova pojava i mislim da nema razloga da se nešto u vezi s tim promeni do kraja sezone, odnosno kraja aktivnosti komaraca.
 
Francuski je dodao da je do sada, što se tiče tretmana odraslih komaraca, urađeno sve što je planirano, a da su ostali još neki tretmani larvi, koji će biti realizovani do kraja sezone. 
 
Za uslugu suzbijanja komaraca na teritoriji Grada Zrenjanina iz gradskog budžeta je za tekuću sezonu izdvojeno oko 9,5 miliona dinara, a usluga podrazumeva tretmane sa zemlje i vazduha, kako na užoj teritoriji grada, tako i u naseljenim mestima.