Delegacija Zrenjanina i Srba iz Rumunije stigla u posetu Kosovu i Metohiji

Delegacija Grada Zrenjanina, predvođena gradonačelnikom mr Ivanom Bošnjakom, stigla je danas u trodnevnu posetu bratskoj opštini Štrpce i nekoliko drugih sredina na Kosovu i Metohiji u kojima žive Srbi. Uz Zrenjanince, u posetu su krenuli takmičari u banatskim šorama iz Tomaševca, ali i njihovi sportski prijatelji, naši sunarodnici iz Temišvara, koji će u Štrpcu demonstrirati ovu tradicionalnu banatsku sportsku igru. Organizator posete Kosovu i Metohiji je Kancelarija za KiM, a neposredni organizator Mirko Krlić, zamenik direktora Kancelarije.
 
U ranim popodnevnim časovima, autobus sa delegacijom iz Zrenjanina, Tomaševca i Temišvara prešao je administrativni prelaz Jarinje i uputio se ka Štrpcu, podno Šar planine, gde je predviđen susret s predstavnicima lokalne uprave. Prethodno će delegacija posetiti manastir Visoke Dečane. Ovom manastiru, kao i manastirima Zočište i Pećkoj patrijaršiji biće uručeni i prigodni paketi humanitarne pomoći koje je obezbedila kompanija "Dijamant AD" iz Zrenjanina. 
 
Prigodne poklon-pakete namenjene novorođenim bebama dobiće i bratska opština Štrpce, a pedeset paketa koji sadrže pelene, vlažne maramice, "Bekolino" komplet za higijenu beba, flašice, obezbedila je Apoteka Zrenjanin. Predviđeno je da gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak pomoć uruči predsedniku Privremenog organa opštine Štrpce Ivanu Redžiću. 
 
Zrenjaninska delegacija boraviće na Kosovu i Metohiji do nedelje, 4. avgusta.