Gradonačelnik apeluje na kupače da poštuju pravila ponašanja na kupalištima

Letnji dani i tropske temperature uslovile su da veliki broj građana rashlađenje potraži na nekom od gradskih kupališta, kojima rukovodi Turistički centar Grada Zrenjanina.
 
Jučerašnji incident koji se dogodio na  kupalištu "Peskara", kada su dve devojke u vodi bile ugrožene, pri čemu je jedna još uvek u životnoj opasnosti, uzdrmao je zrenjaninsku javnost.
 
Nakon incidenta, gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, uputio je apel svim posetiocima gradskih plaža da poštuju pravila ponašanja na njima i ne preduzimaju bilo šta što bi moglo ugroziti njihovu, ali i bezbednost ostalih kupača, koji traže osveženje u rekama, jezerima ili Gradskom bazenu. 
 
Gradonačelnik Zrenjanina informisao se o zdravstvenom stanju devojke i uputio poziv Turističkom centru Grada da povede računa da spasilačka služba i ostalo osoblje, koje je zaduženo za održavanje  kupališta savesno obavljaju svoj posao. 
 
Gradonačelnik takođe apeluje na građane koji posećuju kupališta da poštuju upozorenja koja su postavljena. Za sva pitanja i nedoumice potrebno je da se kupači obrate ovlašćenim licima pre nego što uđu u vodu. Korektnom saradnjom između građanstva i spasilaca na plažama može se drastično smanjiti broj neželjenih situacija poput jučerašnje – navodi se u današnjem saopštenju iz Kabineta gradonačelnika.
 
Nakon davljenja u "Peskari", dvadesetogodišnja devojka J.V. nalazi se u zrenjaninskoj bolnici u stanju kome. Kako je saopštila zrenjaninska bolnica, devojka je u Urgentni centar dovezena juče oko 14 časova u teškom stanju, bez srčane funkcije. Reanimacionim merama uspostavljeni su joj srčani rad i disanje i od tada se nalazi u komi.