Kancelarija za mlade obeležava Međunarodni dan mladih na "Peskari"

Međunarodni dan mladih, 12. avgust, u Zrenjaninu će biti prigodno obeležen na gradskom kupalištu "Peskara", a organizator proslave je Kancelarija za mlade Grada Zrenjanina, saopštili su predstavnici Kancelarije na konferenciji za novinare. Tog dana posetioci "Peskare", ali i svi zainteresovani, moći će prisustvuju nizu manifestacija, kulturnih i sportskih, koje počinju u 14 časova i traju do večernjih časova.
 
Konferenciji za novinare prisustvovali su Zlatana Ankić, članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za resor mladih i sporta, Ivan Mikalački, koordinator Kancelarije za mlade, kao i više aktivsta Kancelarije.
 
 
Mikalački je pozvao sve zainteresovane mlade ljude da dođu u ponedeljak na "Peskaru", jer je taj dan posvećen njima.
- Pripremamo interesantne kultutrne i sportske sadržaje, primerene mladima, biće priređena i dnevna mini-žurka sa jednim zrenjaninskim bendom, koji će uživo svirati, a ceo program odvijaće se u organizaciji Kancelarije za mlade, uz podršku Grada Zrenjanina, kao generalnog pokrovitelja – rekao je Ivan Mikalački i dodao da će prijavljivanje ekipa za sportske aktivnosti biti na licu mesta, kao i da je organizator obezbedio i simbolične poklone za pobednike.
- Ovom prilikom zainteresovani će moči i da se informišu o radu i aktivnostima Kancelarije – istakao je on.
 
Zlatana Ankić je istakla da nije zadovoljna učećšćem mladih u društvenom životu grada i da bi njihovom inicijativom i interesovanjem to mogli podići na viši nivo i uzeti aktivnije učešče u njemu.
- Mladi nisu dovoljno informisani o njihovim pravima i mogućnostima, a Grad Zrenjanin pokušava da učini vidljivim i dostuipnijim sve one institucije posvećene njima, poput Kancelarije za mlade, a uskoro i Omladinskog kluba .- istakla je Ankić, naspominjuući i to da u Gradskoj upravi mladi imaju i svog većnika na raspolaganju, kome se mogu obratiti u vezi s aktivnostima  društvenog života i ponudila im "otvorena vrata" i dosta sadržaja u okviru Kancelarije za mlade.
 
Podsećamo, ovaj datum, 12. avgust, je proglašen Međunarodnim danom mladih od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1988. godine. Od tada se širom sveta i na svim nivoima - internacionalnim, regionalnim, nacionalnim i lokalnim - ljudi širom sveta proslavljaju mlade i značaj njihove uloge u društvu. Ujedinjene nacije promovišu značaj ovog Dana širom sveta da bi ukazali na promene koje mladi čine u životu svoje zajednice i takođe da naglase bitne teme za njih.
 
Međunarodni dan mladih daje svetu priliku da prepozna potencijal mladih, da proslavlja njihova dostignuća i planove za bolje angažovanje mladih da uspešno obavljaju akcije koje utiču na razvoj njihovog društva. On predstavlja jedinstvenu priliku za sve koji imaju interes da se ujedine i osiguraju da mladi budu uključeni u donošenje odluka na svim nivoima.