"Koka Kola" teretana na otvorenom i u Zrenjaninu

Zrenjanin je jedan od 15 većih gradova u Srbiji u kojima će kompanija "Koka-Kola" izgraditi teretane na otvorenom, u okviru obeležavanja četiri ipo decenije od proizvodnje čuvenog napitka u našoj zemlji. Tim povodom, naš grad danas su posetili predstavnici Koka-Kole – regionalni direktor "Koka-Kola Helenik Srbija" Vladimir Krompić, supervizor za ovo područje Dejan Klaić i marketing operater Aleksandar Jevđić. Njih su primili gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak i zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev.
 
 
Građani Srbije odlučili su, slanjem više od 1,7 miliona glasova, u kojih će 45 opština "Koka-Kola" izgraditi teretane na otvorenom. Podjednake šanse imale su sve opštine u Srbiji, podeljene na male, srednje i velike, a pobedile su one sa najvećim brojem glasova u svakoj od te tri kategorije. 
 
Želja da baš njihove opštine dobiju "Koka-Kola aktivnu zonu" za vežbanje na otvorenom motivisala je građane da se u ogromnom broju odazovu glasanju. Postavljanje glasačkih punktova na prometnim lokacijama, pozivi za glasanje na lokalnim portalima i društvenim mrežama, aktivno uključivanje lokalnih medija, interesantni video snimci, fotografije, posteri i bilbordi, samo su neki od interesantnih načina kojima su opštine i građani motivisali svoje sugrađane da se uključe i glasaju.
 
 
Zrenjaninci su bili izuzetno aktivni u ovoj akciji, pa su zaslužili da dobiju svoju "Koka-Kola aktivnu zonu", a gde će ona biti podignuta, uskoro će biti odlučeno. U opticaju je nekoliko atraktivnih lokacija, a cilj je, svakako, da ova teretana na otvorenom bude dostupna što većem broju građana i što više u funkciji.
 
Gradonačelnik Zrenjanina izrazio je zadovoljstvo današnjom posetom i čestitao Zrenjanincima dobijanje teretane na otvorenom.
- Zahvaljujući angažovanju naših sugrađana, korisnika interneta i ljubitelja "Koka-Kole" na jednoj lokaciji u našem gradu biće podignuta ta teretana. Danas smo, s našim gostima, na neki način imali priliku da obeležimo i taj neposredan događaj, a da se, s druge strane, upoznamo i s poslovanjem "Koka-Kole" na teritoriji srednjeg Banata i grada Zrenjanina. Uz podršku koju kompanija daje lokalnim distributerima i ugostiteljima, ostvaruje se i širi društveni uticaj. Grad Zrenjanin i veliki brendovi koje zastupa "Koka Kola Helenik Srbija" mogu i u narednom periodu planirati zajedničke aktivnosti – zaključio je gradonačelnik Bošnjak.
 
 
- Drugi segment akcije je da "Koka-Kola" decenijama unazad ulaže u Grad Zrenjanin, kroz različite programe, a najviše su bazirani u ugostiteljstvu, gde je i najprirodnije, i gde je najbliža problematika. Tu su i razni sponzorski i donatorski ugovori, sponzorstvo u manifestacijama koje kompanija podržava, a takođe je i više Zrenjaninaca zaposleno u okviru preduzeća "Koka-Kola Helenik Srbija", koje dobro radi i čast nam je što smo danas ugostili i njihovog regionalnog direktora – istakao je zamenik predsednika zrenjaninske Skupštine, Ljubomir Stanisavljev.
 
Projekat "Koka-Kole" je pokrenut u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave i Ministarstva omladine i sporta. Prvih deset teretana na otvorenom biće postavljeno do kraja 2013. godine, dok će se preostalih 35 izgraditi do maja naredne godine.