Nove medalje za Sanju Cvrkotu

Karatistkinja "Zadrugara" iz Lazareva i članica reprezentacije Srbije Sanja Cvrkota bogatoj zbirci osvojenih medalja dodala je dve nove, ovoga puta sa 6. Univerzitetskog prvenstva Evrope, održanog od 19-21. jula u Budimpešti. U pojedinačnoj konkurenciji osvojila je zlatnu medalju, dok je, kao članica Srbije, zauzela treće mesto u ekipnoj konkurenciji. 
 
 
O svom putu do zlatne medalje na ovom takmičenju, Sanja Cvrkota kaže:
- Iako kvalitet nije bio na nivou Evropskog prvenstva u maju mesecu, na kom sam takođe učestvovala, konkurencija je bila jaka i u mojoj kategoriji bile su 23 takmičarke. Do finala sam imala četiri meča, savladala sam takmičarke iz Finske, Španije, Makedonije i Ukrajine, i u finalu sam savladala takmičarku iz Austrije.
 
Austrijanke su u prvom meču u ekipnoj konkurenciji zaustavile Srbiju, ali su kasnije pobede nad Poljskom, Turskom i Makedonijom našoj selekciji donele bronzu.
 
   
 
Današnji prijem za Sanju Cvrkotu priredili su članica Gradskog veća Zlatana Ankić i zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev. Ankićeva je još jednom pohvalila veoma uspešan rad karate kluba iz Lazareva, čiji članovi, uprkos skromnim uslovima za rad, ostvaruju odlične rezultate, uz visoku motivaciju, dok je dosadašnju karijeru Cvrkote, Stanisavljev ocenio kao "idealnu u odrastanju i razvoju jednog sportiste".
- Primetno je da u klubu fukcionišete kao jedna porodica, da slično razmišljate i da se svi dobro razumete – dodao je Stanisavljev.
 
Sanja Cvrkota, nakon naporne sezone, nabraja osvojene trofeje:
-  Kao ekipa KK "Zadrugar" postale smo prvakinje države, potom sam osvojila treće mesto na državnom prvenstvu, prvo mesto na Kupu Srbije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, treće mesto na Svetskom kupu u Sloveniji, drugo mesto na Evropskom šampionatu u Budimpešti i konačno, ove dve medalje sa Univerzitetskog šampionata Evrope.

 
 
Skromna šampionka već se priprema za takmičenja i nastupe koji će uslediti tokom jeseni i sigurno je da Sanji predstoje novi uspesi u sportu koji, u ovoj sredini, tradicionalno donosi dobre rezultate.