O&M Inženjering proširuje kapacitete i broj zaposlenih

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić i vlasnik i direktor preduzeća O&M Inženjering iz Zrenjanina, Mirko Ugrenović, potpisali su danas ugovor o kupovini tri hektara zemljišta u industrijskoj zoni "Jugoistok", čime će ovo preduzeće proširiti postojeće proizvodne kapacitete na ovoj lokaciji i uposliti novih 20 do 25 radnika. 
- Ovo je treći ugovor o investiranju u industrijskoj zoni "Jugoistok" koji potpisujemo u poslednje dve nedelje, očekujemo i četvrti ugovor i mislim da su to sjajne vesti za Zrenjanin, izražava zadovoljstvo zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić i dodaje:
- U toku su razgovori s još nekoliko investitora, domaćih i stranih, toliko u ovom trenutku mogu da kažem, ali vrlo brzo ćemo znati da li se možemo nadati novim radnim mestima, što je prevashodno i cilj ove gradske vlasti – da zaposli naše građane. U septembru će Gradska uprava predložiti nove stimulanse, koje će sam Grad Zrenjanin davati investitorima, pored onih stimulansa koje daje država i mislim da ćemo posle toga biti atraktivniji i za domaće, a i za strane investitore – ističe Janjić.    
 
     
 
Vlasnik i direktor O&M Inženjeringa ističe da će nova investicija povećati kapacitete preduzeća i nivo njihovih usluga u zemlji i inostranstvu.
- Projekti za novu investiciju, odnosno novu proizvodnu halu koju ćemo graditi, su skoro gotovi i očekujem da će u roku od godinu dana ova investicija, u koju će preduzeće uložiti između 1,2 i 1,4 miliona evra, biti realizovana i da ćemo u novim pogonima moći da uposlimo 20 do 25 radnika, naših sugrađana – kaže Ugrenović.
 
   
 
O&M Inženjering jedno je od prvih preduzeća koje je odlučilo da proizvodne pogone izgradi u industrijskoj zoni "Jugoistok", na površini od 4 hektara. Trenutno je u O&M Inženjeringu zaposleno 63 radnika. Ovo preduzeće bavi se projektovanjem,  proizvodnjom i montažom procesne opreme u industriji hrane za ljudsku i životinjsku ishranu, procesne opreme u energetici, proizvodnji veštačkog đubriva, hemikalija i slično.