Prijem za igrače, trenere i rukovodstvo FK ''Petlić''

U prijatnom ambijentu Gradske bašte, funkcioneri Grada Zrenjanina priredili su danas prijem za male igrače i trenere Zrenjaninske škole fudbala "Petlić", koji su u proteklom periodu učestvovali na tri međunarodna i šest domaćih turnira i na njima zabeležili izuzetne rezultate. Ovaj uzoran sportski kolektiv, čiji je dugogodišnji rad usmeren isključivo ka obuci najmlađih fudbalera, okuplja mališane uzrasta od 5-12 godina, uvodi ih u osnove sporta i usmerava za kasnija sportska nadmetanja, a već u ovom uzrastu omogućava im nastupe na turnirima i brojnim takmičenjima na kojima redovno beleže visoke plasmane i vraćaju se sa peharima i medaljama.
 
   
 
Prijemu su, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali članovi Gradskog veća Zlatana Ankić i Dragan Šašić, zamenik predsednika Skupštine grada, Ljubomir Stanisavljev, kao i predstavnici Kancelarije za mlade Grada Zrenjanina. Obraćajući se mladim fudbalerima, Ankićeva je rekla da su njihovi rezultati, s obzirom na uzrast, zaista značajni i daju nadu da će biti još bolji kada porastu.
- Mi ćemo se potruditi da vam obezbedimo neophodna sredstva i podržiimo vas na putu do postizanja vrhunskih rezultata. Nadam se da ćemo jednoga dana, na nekom od evropskih sportskih kanala, gledati nekoga od vas, diviti se njegovim uspesima i govoriti – to je onaj "mali" što je bio kod nas, u Gradskoj kući – poručila je Zlatana Ankić, dok je Dragan Šašić rekao da, nakon dostojnog reprezentovanja našeg grada i zemlje od strane FK "Petlić", svaka izjava nekog od funkcionera Grada Zrenjanina upućena njima ima posebnu težinu i mora se čvrsto stajati iza nje.
- Osim što ste dobri sportisti, ubeđen sam da ćete jednoga dana biti i dobri ljudi i da će neko od vas sedeti i na mestima na kojima smo mi sada, da će voditi grad, možda i našu zemlju. U obavezi smo da doprinesemo da u narednom periodu FK "Petlić" funkiconiše bez krize i podržavaćemo vaše aktivnosti – naglasio je Šašić. 
 
   
 
Poruka koju je Ljubomir Stanisavljev uputio mladim fudbalerima, ali i svim mladima, je jasna: treba se baviti sportom. 
- Ova deca nemaju više od deset godina, a već u kontinuitetu postižu značajne rezultate. Sa zadovoljstvom smo ih danas primili, uvažavajući sve njihove uspehe i mogu samo da zahvalim njihovim roditeljima, koji ih vode na treninge i brinu o tome, naravno, njihovim trenerima i upravi kluba. Vidi se da je to celina koja dobro funkcioniše i donosi rezultate, a na gradu je da pomogne rad kluba u narednom periodu – istakao je zamenik predsednika Skupštine grada. 
 
Nekadašnji as zrenjaninskog fudbala i dugogodišnji prvotimac "Proletera", Željko Stanić, jedan je od trenera u FK "Petlić" i svoje sportsko znanje i umeće sa zadovoljtsvom prenosi najmlađima.
- Ovo je godina naših sjajnih rezultata, jer smo na nekoliko jakih međunarodnih turnira zabeležili visoke plasmane i vredne rezultate. Klub u kontinuitetu radi već devetnaest godina, naredna nam je jubilarna i ono što je najvažnije, imamo tradiciju u radu i vaspitanju dece. Najbitnije je da oni budu dobri đaci i kasnije dobri ljudi, a njihovo dalje bavljenje sportom zavisiće od niza okolnosti. Sećam se i svojih trenera u "Proleteru" i rada koji smo tada imali. Međutim, tada smo iz fudbalske škole uglavnom izlazili kao talentovani pojedinci, a sada izlazimo i kao pojedinci i kao ekipa, pa je nekako lakše obrazovati početnike. 
 
   
 
Na pitanje da li će među ovom decom biti i njegovih naslednika, Stanić odgovara:
- Mislim da će ih sigurno biti, i sada među našim nekadašnjim igračima iz ranijih sezona ima prvoligaških fudbalera i to ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. I u sadašnjim generacijama ima igrača koji su proglašeni za najbolje na turnirima na kojima smo učestvovali, to su Luka Cvetičanin (2003. godište), Nikola Bajat (2002.), Filip Brankov (2005.). Možemo se podičiti i drugom talentovanom decom, koja s uspehom predstavljaju svoj klub i grad, ali i zemlju, kada nastupamo van naših granica.  
 
Upravo ti nastupi van zemlje obeležili su rad kluba u prethodnom periodu. Fudbaleri "Petlića" su početkom juna učestvovali na međunarodnom turniru u Mariboru u Sloveniji, u konkurenciji 96 ekipa iz sedam zemalja i u pet uzrasnih kategorija. Generacije igrača rođenih 2003. i 2004. godine pobedile su na turniru, godišta 2002. i 2005. osvojila su treća mesta, dok su najmlađi "Petlići", rođeni 2006. godine, zauzeli četvrto mesto. 
 
   
 
Nakon Maribora, jedna selekcija FK "Petlić", igrači rođeni 2002. godine, učestvovala je na prestižnom međunarodnom turniru u Ivanić Gradu, nedaleko od glavnog grada Hrvatske. U konkurenciji 16 ekipa, među kojima su se našla i zvučna imena poput zagrebačkog Dinama, splitskog Hajduka, sarajevskih Željezničara i Sarajeva, osvojeno je četvrto mesto, a kao jedina ekipa iz Srbije i prva iz naše zemlje koja je nastupila na ovom turniru, FK "Petlić" je bio počastvovan i prijemom kod predsednika opštine. Osvojen je trofej za fer plej, a Mirko Mihić je proglašen za najboljeg igrača turnira.
 
 Dva trofeja osvojena su i na turniru u Bijeljini (Republika Srpska), i to prvo mesto, u konkurenciji 2002. godišta i drugo mesto, u konkurenciji 2004. godišta. U obe kategorije učestvovalo je po 20 ekipa. Nagrade su u Zrenjanin stigle i sa domaćih turnira, a prva mesta osvojena su u Somboru, Novom Sadu, Kikindi i Bečeju.