Produženo radno vreme trgovinskih i ugostiteljskih objekata u vreme trajanja šampionata u rvanju

Na inicijativu članova Gradskog veća, sekretara Skupštine grada i načelnika Odeljenja komunalne policije, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak doneo je odluku o produženju radnog vremena trgovinskih i ugostiteljskih objekata u vreme trajanja Svetskog kadetskog prvenstva u rvanju. 
 
Na osnovu člana 19. nedavno usvojene Odluke o radnom vremenu  ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Zrenjanina, Gradonačelnik u opravdanim slučajevima (međunarodni skupovi, kongresi, sportske i druge manifestacije od opštinskog značaja),  kada  se očekuje veći priliv posetilaca u Zrenjanin, može svojim aktom odrediti drugačiji raspored, početak i završetak radnog vremena za objekte iz člana 4. ove Odluke.
 
Koristeći ova ovlašćenja, a na predlog Komunalne policije, Gradonačelnik je formulisao odluku  na sledeći način:
-   da se svim trgovinskim formatima dozvoli rad do 23 časa;
- ugostiteljskim objektima da se dozvoli rad kao u dane vikenda, što podrazumeva muziku na otvorenom prostoru do 23 časa, a radno vreme lokala do 3 časa.
 
Period u kom bi se primenjivao ovaj poseban režim rada bio bi od ponedeljka, 19. do nedelje, 25. avgusta 2013. godine.
 
Podsećamo, našem gradu predstoji organizacija dve velike sportske smotre – Svetskog prvenstva u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom za kadetkinje i kadete, od 20. do 25. avgusta i takmičarske grupe "C" Svetskog prvenstva u rukometu za žene, od 7. do 22. decembra ove godine.