Savet za ravnopravnost polova Grada Zrenjanina nastavlja s aktivnostima

Sednica Saveta za ravnopravnost polova i ostvarivanje jednakih mogućnosti na teritoriji Grada Zrenjanina, održana je prvi put nakon dužeg prekida. Članovi novoformiranog Saveta pored predsednika, Ljubomira Stanisavljeva su i gradonačelnik, mr Ivan Bošnjak, načelnica Odeljenja za poslove finasija, Žana Šahović, načelnica Odeljenja za opštu upravu, Sanja Zubanov, šefica Odseka prosvetne inspekcije i društvenih delatnosti, Ljiljana Lazarević, predstavnik NVO sektora i članica Gradskog veća, Dubravka Bengin Bulovan i budžetski inspektor, Pavle Karlečik.
 
Pored analize rada iz prethodnog perioda, na sednici je pokrenuta inicijativa za usvajanje Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti, predložena je izrada Lokalnog akcionog plana, a doneta je i odluka da se potpiše Protokol o saradnji svih institucija koje se bave nasiljem u porodici.
 
Prema rečima Ljubomira Stanisavljeva, cilj rada svih članova Saveta je razvijanje društva jednakih mogućnosti za žene i muškarce, što bi značilo jednaku distribuciju moći i uticaja, jednaku mogućnost za finasijsku nezavisnost, podeljenu odgovornost za kuću i decu i slobodu od rodno zasnovanog nasilja.
 
Po pitanju rodne ravnopravnosti, stav Grada i Saveta je jasan: dobra saradnja sa svim institucijama, koja će rezultirati većim učešćem žena u društvenom životu Grada.