Svetska bronza za Ivanu Španović - čestitke čelnika Grada Zrenjanina

Zrenjaninka Ivana Španović, atletičarka novosadske "Vojvodine" i državna rekorderka u skoku u dalj, zablistala je na Svetskom šampionatu u atletici u Moskvi, osvojivši bronzanu medalju za Srbiju! Ona je zabeležila rezultat od  šest metara i 82 centimetra, što je daljina njenog novog ličnog i nacionalnog rekorda. Zlatnu medalju osvojila je Amerikanka Britni Ris rezultatom 7,01 metara, dok je srebro pripalo Blesing Okagbare iz Nigerije koja je skočila 6,99 metara.
 
Medalja Ivane Španović prva je medalja za Srbiju na atletskim šampionatima sveta. Njen značaj utoliko je veći kada se zna da su, tokom priprema za ovaj nastup, Ivanu pratili zdravstveni problemi, koje je uspešno prevazišla. Bronzana medalja ima zlatan sjaj, jer je Španovićeva, praktično, bila najuspešnija Evropljanka na ovom takmičenju.   
 
 
Povodom ovog izuzetnog rezultata naše atletičarke, zajedničku čestitku su joj uputili i čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Ivan Bošnjak, njegov zamenik Čedomir Janjić , predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Radovan Bulajić i zamenik predsednika Skupštine, Ljubomir Stanisavljev. U tekstu njihove čestitke se kaže:
 
"Tvoj rodni grad, baš kao i cela naša zemlja, oduševljeni su Tvojim rezultatom, koji dokazuje da predan, uporan i konstantan rad, u kombinaciji s ogromnim talentom koji poseduješ, dovodi do svetskih visina. Ti si, ujedno, i najuspešnija Evropljanka na ovom šampionatu, što bronzi koju s ponosom nosiš, daje zlatni sjaj. Pratili smo Tvoj sportski razvoj od najranijih školskih dana, iskreno Ti čestitamo na ovom uspehu i zahvaljujemo što si na najbolji mogući način na svetskoj sceni reprezentovala i grad Zrenjanin i svoj klub "Vojvodinu" i celu Srbiju" – poručuju Ivani Španović Bošnjak, Janjić, Bulajić i Stanisavljev, a čestitkama su se pridružili i ostali funkcioneri Grada Zrenjanina.